Flyttfirma i Stockholm – transport och städning

Det är klokt att anlita ett flyttbolag när det är dags att flytta ifrån en bostad. En flyttfirma i Stockholm hjälper till med både transport och städning.

Den som kunnat köpa en bostadsrätt i vår huvudstad ser förmodligen fram emot själva flytten med glädje. Inte sällan koncentreras tankarna till stor del på hur den nya bostaden ska möbleras och inredas. Men till slut kommer verkligheten ikapp och det blir dags att tänka på realiteter, som hur alla prylar ska flyttas.

En flytt bör planeras relativt noggrant. Att tro att allting löser sig av sig själv är alltför optimistiskt. Porslin och värdesaker måste packas försiktigt så att inget förstörs. För tunga saker behövs starka armar och kanske till och med lyfthjälpmedel. Ett tungt piano lyfter och transporterar man inte utan vidare. Och när den gamla lägenheten är tom återstår uppgiften att städa.

Flyttfirma i Stockholm – tunga föremål

Ellen och Nils har köpt en bostadsrätt i centrala Stockholm. De ska lämna en hyresrätt i en förort och är i full gång med flyttankar. Tack och lov äger de inget piano men de har ett tungt matsalsbord och en uppsjö av böcker. Och givetvis en stor bokhylla som inte går att plocka isär. Erik har utgått ifrån att en god vän ska hjälpa honom att bära och transportera grejerna och transportera dem med hyrbil från en bensinmack.

När Nils ringer till sin vän får han kalla handen. “För det första är jag inte särskilt stark och att bära tunga packlådor duger jag inte till”, säger vännen. “Och har du och Ellen haft råd att köpa en dyr bostadsrätt, har ni säkert pengar till att anlita en flyttfirma i Stockholm”, fortsätter han. “Dessutom ger ju själva arbetet med flytten rätt till rutavdrag". Erik förstår budskapet och kontaktar direkt en flyttfirma i Stockholm för att få en offert.

4 Mar 2024

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.