Flyttfirma Lund - tips inför flytten

Dags att flytta? En flytt innebär en nystart i livet och med detta kommer också en väldigt positiv och äventyrlig känsla. Den känslan kan emellertid snabbt skifta och förvandlas till det motsatta. Få är nämligen medvetna om vilket projekt det är att flytta - och vilken planering som krävs för att lyckas på ett bra sätt.

Här nedan tänkte vi lära dig att flytta som en professionell flyttfirma i Lund och ge dig några snabba tips kring hur du ska lyckas bättre med din kommande flytt.

Tilläggas, innan vi ger våra tips, är även att det inte är något nederlag att direkt ta professionell hjälp med flytten. Tvärtom: väljer du att anlita en flyttfirma i Lund så garanteras du ett rakt igenom professionellt jobb, en smidig flytt - och att de positiva känslorna som omgärdar flytten bibehålls hela vägen från start till mål. Numera kan du även använda Rut-avdraget för flytthjälp och med detta dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration. Det kan det definitivt vara värt.

Vill du emellertid flytta på egen hand - tänk på detta:

Säg upp och flytta abonnemang, försäkringar och medlemskap. Viktigt är att du har en giltig försäkring under själva flyttdagen. Se även till att göra en flyttanmälan och en adressändring. Du måste även kontakta en bensinstation och hyra en flyttbil.

  • Packa. Se alltid till att betala några kronor extra för bra kartonger - i samma storlek. Du kan alltid sälja dem vidare efteråt på exempelvis Blocket. I vissa fall kan man även hyra kartonger av en flyttfirma i Lund. Kolla upp det. Gällande packning så är ett tips att blanda tungt och lätt. Fyll aldrig en kartong till bredden - och se till att du, och de andra, kan lyfta dem. Var noga med att märka alla kartonger också - det underlättar när de ska bäras in.
  • Packa i bilen. Ett enkelt sätt att effektivisera en flytt är att utse en person som packar in allt i bilen. Det minskar också risken för stölder.
  • Bär korrekt. Bli inte en av alla dem som gör sig illa i samband med en flytt. Lyft inte för tungt, lyft med dina ben och din rumpa och gå hellre en gång extra än att lyfta flera kartonger. Se även till att ta pauser mellan varven. Har du en massa tunga och otympliga saker? Då kan det vara bättre att anlita en flyttfirma i Lund än att ge sig på dessa för egen maskin.
15 Mar 2024

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.