Blogg

Att vara flyttfirma på Östermalm kräver elegans

20 sep 2021

Att vara flyttfirma på Östermalm är inte helt enkelt. Trapporna är ofta trånga, hissen är av äldre modell, gatorna är också trånga och det är svårt att få parkering - man behöver vara proffs.

Om man inte gjort det på ett par år har man kanske glömt hur det är. Inte förrän man börjar fundera över att packa inser man vilket jättejobb det är. Hur mycket saker man samlat på sig. Sedan är det allt man stoppat ner i förrådet också.

Väljer man att spara pengarna, inte anlita en flyttfirma utan göra hela flytten själv så kommer den att gå i tre faser. Det börjar med packning, sedan bära, bära, bära. Så kommer köra, bära, bära, bära och som avslutning kommer packa upp. Då är flyttstädningen kvar förstås.

En flyttfirma bär inte bara grejer, de löser problem också

Vill man spara lite på sig själv anlitar man en flyttfirma på Östermalm. Då kan man välja om man vill slippa allt eller bara en del av jobbet. Flyttfirman erbjuder dig att gå till jobbet från din gamla lägenhet och komma hem till ditt nya hem där allt redan står på plats.

Flytten behöver inte bli så jobbig och vända upp och ned på tillvaron om man anlitar bra hjälp. De som jobbar med flytt har all utrustning som behövs. De har lådor, tejp, filtar och bärsele med sig. Grejerna blir omsorgsfullt packade och hanterade på ett varsamt sätt så att inget blir skadat. Då har man verkligen sparat.

Magasinera eller inte vid en flytt

10 jun 2021

Vet du inte om du kommer att flytta permanent eller om du bara bor i det nya för en kortare tid? Har du möbler som inte får plats i din nya bostad? Vill du ha hjälp med flytt eller magasinering?

När du väl har tagit beslutet att du måste eller vill flytta är det en hel del att tänka på. Vem ska packa ihop alla prylarna? Vill du göra det själv eller vill du ta till professionell hjälp av en flyttfirma? Har du någon aning om vad det kostar? Är ditt nya boende permanent eller tillfälligt? Ja, det är nog så att frågorna kommer att hopa sig på ett eller annat sätt. Men vad är egentligen det viktigaste att tänka på? Har du funderat på vilka prylar du har som det faktiskt är nödvändigt att släpa vidare på?

Affektionsvärde eller bra att ha-prylar

Varje sak du tittar på har olika värden för dig. En del är minnen som skänker glädje även om det är en billig sak. Andra saker är bara i vägen och släpas omkring i flytt efter flytt trots att det blir en dyr historia att göra det. Inte vidare bra även om prylen är värdefull. När du ska flytta kan det vara bra att ta tillfället i akt och rensa ut bland alla prylarna. Vem vet, det kanske blir så att du kan sälja dem till någon annan och vips har du fått ett lättare bagage samtidigt som någon annan blivit glad att hitta sin perfekta pryl. Läs mer om flytt på denna hemsida: flyttfirmasödermalm.com/

Ordning och reda på flytten

27 apr 2021

Har ni hittat nya bättre lokaler och gör er redo för att flytta kontoret? Då finns det en lista som ni gärna får ta med er så att flytten blir så bra som möjligt. Och utan att verksamheten stannar.

En flytt kan vara glädjefull och ordnad, eller så kan den innebära ett kaos som påverkar kontoret i flera månader efteråt. Så hur ska du göra för att få en flytt som är så smidig som det bara går? Först och främst ska du utse någon som du verkligen litar på som blir ansvarig för flytten. Men lägg inte allt jobb på den personen, utan håll möten för att bolla idéer och se till att den ansvarige får hjälp. Se också redan från början till att ni har full koll över alla avtal som gäller för kontoret ni har nu och för det som ni ska flytta till. Riskera inte att ni får fortsätta betala för abonnemang eller att ni står utan bredband under veckor efter flytten.

Boka hjälp tidigt

Eftersom en kontorsflytt ofta är mer omfattande än en bostadsflytt så är det viktigt att ni är ute i god tid. Vill ni underlätta flytten ytterligare så ger ni personalen uppgifter som de ska utföra för att allt ska gå så snabbt som möjligt och bli så bra som möjligt. Boka flyttfirman så fort ni vet när ni ska flytta, så slipper ni riskera att stå utan. Och flytta gärna över receptionen först för fortsatt god nåbarhet. Mer om kontorsflytt hittar du på denna webbsida: https://www.kontorsflyttstockholm.com/

Äntligen dags att flytta

31 mar 2021

Man kan nästan ta på känslan av äventyr när det är dags för flytt. Ett nytt liv väntar. Frågan är bara hur man ska lösa all logistik mellan flyttbeslut och en färdigmöblerad ny lägenhet.

Kanske känns bara tanken på flytt så betungande att du nästan beslutar dig för att stanna i centrala Karlstad. För i vilken ände ska man börja? Mer komplicerat blir det om man dessutom ska flytta till en annan stad. Frågorna hopar sig. För hur ska man hinna? Och den största frågan av alla; hur ska man kunna vara på två ställen samtidigt om det skiljer mil mellan bostäderna?

Det är då det är dags att ta ett djupt andetag och skriva en lista.

Viktigt med ett bra avslut

När datum är satt och transporten är planerad kan man alltid planera så att man har hinkar, trasor, rengöringsmedel med mera inför städningen. Men varför krångla till det? Det är trots allt inte något man ser fram emot. Ta istället kontakt med företaget som gör reklam för flyttstädning i Karlstad och boka in deras tjänster. På så vis kan du följa med flyttlasset till nya lägenheten och börja packa upp medan städfirman gör sin magi.

De har oftast ett schema som de går efter och på så vis blir allt noggrant gjort. Det innebär i sin tur att man inte behöver oroa sig för att hyresvärden ska klaga på städningen. Bonus är att man själv slipper stå med huvudet inuti en ugn och skrubba eller att göra rent i illaluktande avloppsbrunnar.

Lagring som möjlighet

14 feb 2021

Hur kan man hitta extra förvaringsmöjligheter om man behöver? Går det att hitta förvaring under både längre och kortare tid? Vilken typ av förvaring finns det att använda som privatperson?

Det kan ske vid olika perioder i livet att man är i behov av mer lagringsytor än man har. Kanske ska man flytta men måste flytta ur den första bostaden innan man får tillträde till den nya. Man kan ha blivit sambo eller ha ärvt bohag som man inte är beredd att göra sig av med.

Eller någon annan anledning där mer yta än man har i bostaden krävs. Då finns det flera olika möjligheter som man kan titta på. Priset och tillgängligheten brukar vara så pass bra att det kan vara en billigare lösning än att skaffa sig en större bostad, eller bygga ut huset.

Lager eller hyllplats

Som privatperson kan man via en sökning på internet hitta magasinering på Lidingö. Det är en mycket använd möjlighet till extra förvaring under såväl kortare som längre tid. Vid magasinering, eller lagring, så kan man välja flera olika lösningar. Det finns möjlighet att hyra en plats för en mindre mängd som kan ligga på en hylla, eller så kan man hyra förråd av olika slag som finns i en uppvärmd lokal. Men det finns även lösningar där man kan hyra en container för förvaring av sitt bohag eller det man önskar lagra en tid. Hyrestiden kan vara en eller flera dagar, eller så kan man hyra förvaringsytorna månadsvis.

Flyttstäda är jättekul, eller?

7 feb 2021

Det finns undantag, men de flesta skulle inte hålla med. Så tråkigt när man bara vill åka till den nya lägenheten och boa in sig. Men vad ska man då göra? Städningen måste faktiskt bli gjord.

Klart att den måste. Annars så kommer man att få en saftig räkning från fastighetsägaren, och det är något man helst vill undvika. Då är det faktiskt mycket bättre och billigare att hyra in en städfirma. Då kan man lämna över nycklarna i tryggt förvar och bara fokusera på det nya hemmet. Skulle städbolaget mot förmodan inte leva upp till vad de lovar, är det firman som får göra om jobbet igen eller betala. Så googla ett företag som erbjuder flyttstädning i Stockholm och boka en tid.

Hur mycket måste man själv göra?

Det är viktigt att man tömmer lägenheten på alla saker. Det gäller även skräp. Det är bra att stänga av kyl och frys, så de måste alltså frostas av ordentligt. Städfirman kommer att städa alla ytor vilket inkluderar golv, väggar och tak. De gör rent bakom kyl och frys samt ugn, och dessa kommer även att bli städade på insidan. Badrummet städas grundligt och alla brunnar rengörs. Fläkten på spisen och ventilationsluckor rengörs. En sak som de inte gör är att ta hand om balkongen. Den får man städa på egen hand, om man inte har gjort upp om något annat. Städföretaget kommer att på fakturan dra av 50 procent av kostnaden för arbetet. Det är något som kallas RUT-avdrag.

Var är potatisskalaren?

29 jan 2021

Vad jobbigt det är att stå och leta efter en potatisskalare i den stora flyttröran. Man hittar inte sina grejer och de saker man till sist lyckas hitta är möjligtvis skavda eller trasiga.

Oredan av kartonger och ägodelar överallt och huller om buller kommer inte att försvinna så snabbt. “När kommer jag att bli färdig med det här?” kan man fråga sig. Den enkla lyckan att kunna ta sig en kopp kaffe i ett rent och städat hem kan kännas som en ouppnåelig lyx. Känner du igen dig i den här situationen? Det är ett tydligt tecken på att du är i behov av både flytthjälp och flyttips.

Snabbare och enklare flytt

Det finns några enkla lösningar när man organiserar en flytt. De hjälper dig att minska flyttstöket mer än 50% och komma i ordning snabbare. För att undvika skador av såväl ägodelar som ryggar är det bäst att anlita en flyttfirma. Erfarna flyttgubbar tar hand om flyttlasset. Du behöver bara ta hand om packningen och städningen. Tycker du att det låter intressant så kolla upp Lindome Flyttningsbyrå och fråga om offert.

Hur gör du då för att packa säkert? Det finns många flyttguider men i princip alla säger så här: Packa inte för tungt. Märk kartonger, resväskor och kassar så man vet vilka rum de ska till. Beskriv innehållet för att kunna hitta den där potatisskalaren. Linda in känsliga föremål med lakan, handdukar och kläder. Sådär, nu kommer det att gå snabbare att hitta och packa upp!

Lägg ditt fokus på annat

23 dec 2020

En flytt tar väldigt mycket tid. Tid som ni istället kan lägga på annat. Med hjälp av en flyttstädare kan ni få den tiden, men ändå sköta det som måste skötas. Låt städarna sköta städningen.

Städning är en viktig del i en flytt. Den är obligatorisk och ska skötas ordentligt. Skulle man lämna sitt hem utan att ha städat det kan de själv anlita någon för att sedan skicka en faktura till er. När man flyttar vill man lämna över nycklarna till ett kliniskt rent hem. Med hjälp av flyttstädare blir det så, de städar på alla ställen ni kan tänka er. De flesta städfirmor lämnar även nöjdhetsgaranti. Detta innebär, att skulle ni inte bli nöjda med städningen kan ni be de komma igen och ta det ni tycker de missat. Städfirman arbetar för er och gör sitt yttersta för att ni ska bli nöjda.

Hitta en firma för er

Det kan kännas som en djungel när man letar efter en firma. Man vill anlita en som är seriös och gör ett noggrant jobb. Man vill även gärna känna sig trygg med dem, då man trots allt ska lämna över nycklarna. När man letar städfirma kan man främst fråga bland bekanta om de kan tipsa om någon. I annat fall hittar man många förslag på internet. Ju större staden du bor i är, desto större utbud. För att bestämma vem du ska välja kan du ringa några olika städfirmor och fråga efter offerter. Läs recensioner och välj bort de som inte verkar seriösa. Läs mer om flyttstädning på denna sajt: https://www.flyttstädiborås.se

Vad du behöver komma ihåg vid flyttstädningen

28 okt 2020

Checklistor är ett käckt sätt att komma ihåg saker. När det är dags att byta bostad finns det gott om måsten. Att skriva lista är ett bra sätt att minnas. Sedan kan du bara pricka av allt fixat!

Att flytta är stort. Byta bostad och omgivning och starta något nytt. Funderingar, drömmar och förhoppningar om en annan och bättre tillvaro blandas med stök och en del stress. En flytt är en händelse som kan vara viktig i en människas liv och som tar tid och resurser, inte minst i huvudet på den som flyttar. Första flytten, den från föräldrahemmet till eget boende är enormt speciell.

De flesta har sedan länge planerat sin flytt och antagligen inrett det nya boendet minst tio gånger. I tanken. Är nya bostaden större kan man behöva fylla på med fler möbler. Gardiner passar inte alltid i andra fönster. Nytänk kan behövas när det gäller placering av möbler och övrig inredning. Nya lampor kanske?

Det obligatoriska och praktiska

Sedan har vi detta med formalian. Folkbokföring, elabonnemang och flytt av den ena eller andra tjänsten. Människor på väg kan få en känsla av att leva i en rätt stressig dröm och somnar gott och utmattat på kvällarna.

När det gäller städning är det en alldeles speciell städning. Här talar man inte längre veckostädning eller vårstädning utan nu är det Alla Städningars Urmoder som gäller. När du lämnar ditt gamla boende och en ny person ska flytta in ska det knappt ens finnas DNA kvar efter dig och ditt. Du räknar antagligen med detta för egen del i din nya bostad. Hur fixar du det?

Vad ingår i en flyttstädning?

När din gamla bostad tömts ska fönstren tvättas. Alla ytor ska torkas, golv dammsugas och torkas. Hela köket måste rengöras. Från skåphyllor till spisfläkt och ugn. Alla garderober ska torkas ur och inget damm ska finnas kvar.

Badrummet är också det en historia för sig. Golvbrunnar behöver städas ur och allt porslin och kakel måste skuras. Om du har badkar ska du även städa under det - där brukar finnas gott om onämnbara ting.

Glöm inte heller att all denna städning ska ske på tid. De nya ägarna eller hyresgästerna väntar ivrigt på att få flytta in i en skinande ren bostad. Du har knappast all tid i världen på dig. Missar i städningen kan medföra kostnader. Eller så kontaktar du en firma för flyttstäd i Göteborg. Allt klart.

Hur kan du underlätta din flytt?

21 sep 2020

Är det dags att flytta? Känner du dig redan stressad eller trött över bara tanken? Att välja att ta hjälp av en flyttfirma är aldrig fel. Spara på din energi och lägg den på något annat istället.

Att flytta är en ganska tung och påfrestande sak, både för psyket, men även fysiskt. Som tur är finns det hjälp att få, inte bara av nära och kära, utan du kan även underlätta flytten med hjälp av en flyttfirma. Flyttfirman hjälper dig med alla lyft som kan tänkas göras. Du behöver inte heller tänka på hur stadigt du ställde det där bordet.

Hur funkar en flyttfirma?

Personerna som jobbar för en flyttfirma har ofta många års erfarenhet. De är dessutom vana vid att bära känsliga saker, som t ex pianon. Firman sköter allt från kartong till tyngre möbel. Ofta kan man få åka med dem om man vill vara med när de arbetar, men det är då något du måste fråga om innan. Det enda du behöver göra är att säga var sakerna ska stå, ja och såklart betala firman. Resten blir skött åt dig. Firman har en flyttbil som är anpassad för möbler. De brukar ha bilar i olika storlekar beroende på hur stort flyttlasset är.

Att tänka på innan du bokar ett företag

När du ska boka flyttfirma på Lidingö så är det viktigt att du kollar upp företaget innan. Kolla så att de har bra recensioner. Ibland kan det vara värt att betala extra för att få dem som du verkligen känner dig trygg med. Kolla även upp så de har försäkring som täcker ifall något skulle hända under resans gång. Det är väldigt viktigt att företaget har F-skatt så du har skydd om det skulle bli något problem. Det finns något som kallas RUT-avdrag, vilket är en rabatt du kan få avdragen på den totala summan. Fråga även om firman erbjuder detta.

Det finns vissa flyttfirmor som tar extra betalt för att flytta en väldigt tung möbel, eller om den är väldigt svår att få ut. Fråga vad som gäller i förväg. Fråga även om det kan tänkas bli andra extra utgifter.

Du hittar olika firmor på nätet, du kan även hitta dem på sociala medier. När du hittat några du tycker om; ring upp de olika och begär prisofferter. Sedan jämför du dem och väljer utifrån den information ni fått vilket företag som passar er bäst.

Den bästa flytten är den du slipper göra själv

16 sep 2020

Ett vanligt liv innehåller en hel del förändringar av både det frivilliga och ofrivilliga slaget. Flyttar kan vara bådadera och de brukar oftast vara lärorika. Vad tycker du, är de positiva?

De allra flesta gillar tanken på ett nytt boende. Man har hittat ett nytt hem. Omgivningarna är oftast inte lika välkända och hemmet ska bos in och inredas. Ytorna och området är valt med tanke på att de ska passa dig och dem som du eventuellt lever tillsammans med. Det kan vara nostalgi när man ska lämna det gamla. En utsikt man aldrig mer ska mötas av då man stiger upp på morgonen. Istället blir det en ny busshållplats, ny parkering, ny matbutik och kanske rentav ett nytt jobb eller ny skola. Förhoppningsvis överskuggas nostalgin av glädje över något nytt och bättre. Ibland flyttar man för att man måste och inte för att man vill. Men förändring kan ändå vara positiv, fastän man inte tror det från början.

Vad är det värsta med en flytt?

För många innebär en flytt en positiv förändring. Detta betyder inte att själva flytten görs skuttandes bland rosa moln medan en barnkör sjunger sommarsånger. En flytt innebär en hel del stress och en hel del jobb. Planeringen behöver oftast påbörjas minst en månad i förväg och är inte klar förrän hela flytten är genomförd. Många finner detta jobbigt och oroar sig för att komma ihåg allt och inte missa något. Det är också rent fysiskt ansträngande. Det finns gott om ställen som tillhandahåller listor och information om de rent praktiska delarna av planeringen. Att ha en lista minskar stressen för många. Det är trevligt att kunna bocka av uppgift och veta att saker har fixats. Saker som att avsluta och påbörja elabonnemang och anmäla flytten till Skatteverket är nödvändiga men okrångliga.

Vad är det bästa med en flytt?

Det bästa med en flytt är att man inte behöver göra allt själv. Det finns ju faktiskt företag som är specialiserade på att ta hand om detta, göra det snabbt, göra det bra, göra det proffsigt, och göra det i den utsträckning som du vill. Vill du inte packa eller packa upp? Toppen, det gör en flyttfirma åt dig. Vill du inte bära möbler och köra lastbil från gamla bostaden till den nya? Det tar flyttfirman gärna på sig. Är montering av möbler inte din starka sida? Alla är vi olika, så låt flyttfirman greja saken. Läs mer om flyttfirman på denna sida: https://www.flyttfirmahuddinge.se/

Ta hjälp av en flyttfirma och slipp stressen

25 aug 2020

Att flytta är oftast roligt. Men själva processen med allt vad det innebär kan vara en utmaning. Vissa väljer därför att anlita en flyttfirma och tar hjälp med både packning och transport.

En flytt är ofta stressig speciellt om man väljer att sköta både packning, flytt och flyttstädning själv. Dessutom ska allt annat flyta på som vanligt med jobb och familj. Är det en mindre bostad med en eller två personer kan man ofta klara flytten själv, med några vänners hjälp. Men man bör ändå fråga sig om man har tid och kraft att ordna med flyttlådor, packa, fixa transport och be vänner om hjälp en viss dag. Sedan ska alla märkta lådor helst även komma på plats i rätt rum. När det gäller en större bostad med fler, tyngre och kanske även ömtåliga föremål finns det stora fördelar med att anlita en flyttfirma.

Så ska man packa ömtåliga saker

En professionell flyttfirma kan dessutom hjälpa till med att packa och vet hur man bäst slår in och placerar ömtåliga föremål i flyttlådor så att de kommer fram hela. Tallrikar ska exempelvis slås in i bubbelplast eller silkespapper och ställas på högkant i kartongerna. Vinglas ska slås in i silkespapper och först packas ner i lite mindre lådor som sedan placeras i en flyttkartong. Böcker packas i särskilda boklådor och tavlor och möbler slås in ordentligt för att inte skadas under transport. Vill man ändå sköta packningen själv brukar man kunna låna begagnade flyttkartonger av flyttfirman som även säljer förpackningsmaterial och nya flyttkartonger. Då slipper man själv åka runt och leta kartonger och sparar på så vis viktig tid som man kan använda till annat.

RUT-avdraget gäller för flyttjänster

Det finns gott om flyttfirmor att välja mellan och konkurrensen är stor. Detta gör att det är hyfsat enkelt att hitta flytthjälp till bra pris. Men alla flyttfirmor är inte lika bra och det finns även en hel del oseriösa företag. Fråga vänner och arbetskollegor om de har en flyttfirma att rekommendera eller leta på internet. Vänd er därför till ett par olika firmor innan ni bestämmer er och be om en offert. Man har rätt att nyttja RUT-avdraget på flyttjänster och det drar ner kostnaden ytterligare. Kolla även upp hur länge företagen har varit verksamma då någon som varit med länge ofta är både bra och seriös. Va sedan ute i god tid då de bra flyttfirmorna snabbt blir uppbokade.

Packa och flytta så smidigt som möjligt

20 aug 2020

Du vet väl om att du inte behöver stå där själv med allt jobb när du ska flytta? Om du kontaktar en seriös flyttfirma får du hjälp med så mycket du vill. Låt flyttlasset gå iväg på enklaste sätt.

Lägenheter i Stockholm är svåra att få tag i och det är många som bor inneboende tills de har fått chans till kontrakt. Flyttar du mycket så kanske släkten är trött på att köra dina prylar ännu en gång. Ta hjälp av en bra flyttfirma i Stockholm.

Packa praktiskt i lådorna

Det du först gör är att skaffa flyttkartonger. Många frågar i kvartersbutiken, men har man flyttat mycket så har man kanske sparat några kartonger sedan sist. Sedan gäller det att packa på ett praktiskt sätt. En vanlig metod är att ha alla prylar till samma rum i en låda som man märker upp. Kök, badrum och sovrum är sådana enkla markeringar som gör att man lätt får in alla saker i rätt rum från början när man flyttar in. Men om du inte vill packa själv så får du all hjälp av en flyttfirma, och de kan till och med ha med sig kartongerna.

Flyttfirma i Stockholm har stor vana

De rutinerade medarbetarna på en flyttfirma har burit på det mesta, så att flytta en tung byrå eller till och med ett piano kan de också göra för dig. De har den rätta lyfttekniken och hjälpmedel som till exempel lämpliga selar för jobbet. Du ska alltså inte riskera att få ryggskott eller att någon kompis överanstränger sig när det finns proffs som enkelt och rutinerat sköter din flytt. De som jobbar på en flyttfirma har så mycket rutin att de gör jobbet både snabbt och effektivt. Du behöver inte be folk att ställa upp på sin fritid eller offra semesterdagar på att hjälpa till.

Kanske vill du bara ha en möbel flyttad när du anlitar en flyttfirma, men det kan också handla om ett stort bohag. Kanske skulle du behöva magasinera några av dina möbler så länge. Det kan vara att du tillfälligt ska flytta till en mindre bostad, och då är det onödigt att göra sig av med möbler som man egentligen vill behålla. Flyttfirman kan ofta köra dina tillhörigheter till ett speciellt förråd som är både uppvärmt, låst och försäkrat. Där kan dina möbler förvaras tills du vill ha dem igen och har plats för dem.

Arbeta med logistik

10 aug 2020

Om man vill ha ett flexibelt arbete där man får röra sig mycket och där varje dag är olik nästa så kan man börja arbeta på en flyttfirma. Man får träffa mycket människor och se många platser.

De som inte vill, kan eller orkar flytta sitt bohag brukar använda sig av en flyttfirma som hjälp och det är därför ett yrke där det alltid finns arbete som erbjuds. Kunderna söker någon som är stark och driven men som samtidigt ska vara ordningsam och försiktig med det som ska flyttas. En annan aspekt är tiden när någon senast ska vara utflyttad och någon annan ska få tillträde så därför är det viktigt att man håller alla tider och agerar seriöst och med omtänksamhet om kunden och den nya boende. Det är även viktigt att man tar de direktiv som kunden ger gällande hur vissa delar ska flyttas eftersom det annars kan orsaka skador som det egna företaget får ersätta. Exempelvis kan det röra sig om något som inte får tippas eller vändas upp och ner, eller något som är extra känsligt och inte får hamna i botten i flyttbilen.

Hjälpmedel för lyft

Det finns en hel del hjälpmedel som man kan använda sig av då man ska bära något som är tungt eller otympligt. Med hjälp av en platta som har hjul och ser ut som en fyrkantig skateboard kan man slippa lyfta mer än bara upp det tunga på plattan och sedan kunna rulla ut det till bilen. När det gäller tunga lyft nerför en trappa så finns det lyftremmar som man kan fästa över axeln och på det viset få en avlastning för armarna. Det finns även burar och handtruckar som man kan använda sig av beroende på vad som ska flyttas.

Genomgång före projektet

Innan en flytt så är det viktigt att man går igenom flytten med kunden för att få ett grepp om vad som ska flyttas, när och var samt annan information som kan behövas. Många företag har även tjänsten att man kan packa och emballera det som ska flyttas och kanske även packa upp och ställa saker på angiven plats vid ankomsten till den nya adressen. Ingår det tunga lyft i flytten så ska även det specificeras och ett avtal ska skrivas där man beskriver uppdraget och även ansvarsområden, försäkringar, priser med mera. Det ger en trygghet både för kunden och för företaget. Läs mer om en flyttfirma och hur du kan få hjälp på denna sida: https://www.flyttfirmatyresö.se

Magasinera mera och skapa lite extra plats hemma

3 aug 2020

Håller ni på att renovera huset? Är ni trötta på att behöva flytta runt möbler och bohag då ni ska måla och slipa golv? Underlätta arbetet genom att hyra ett förråd och magasinera era möbler.

Allt fler har upptäckt fördelen med att ha ett extra förråd. För vissa ger det den lilla extra yta de behöver och som gör att de inte behöver flytta till ett större ställe då de kan stuva undan vinter- eller sommarsäsongens alla kläder och prylar. Andra tömmer bostaden på kära ägodelar då de tillfälligt hyr ut den över en långhelg, eller vid en lägenhetsförsäljning. Också i samband med en flytt kan ett förråd underlätta, speciellt om det innebär att man slipper betala dubbla hyror under en period. Vill man förvara sin båt eller bil extra säkert under en period så går dessa också att stoppa undan i ett magasin.

Läge och tillgänglighet påverkar priset

Innan man väljer att magasinera sitt bohag är det ett par saker man bör fundera över. Måste magasinet ligga inne i centrum eller i utkanten av stan? Inne i city är priserna oftast högre och det kan även vara bökigt att ta sig dit om det är mycket trafik, speciellt om man ska köra med en större bil eller släpvagn. Öppettiderna kan också vara viktiga. Det finns magasin som man har tillgång till 24 timmar om dygnet, och de som bara har öppet under kontorstid. Detta påverkar också priset. När man hyr magasin betalar man även för den yta som sakerna upptar så det är viktigt att packa smart och att stapla flyttlådor på höjden. Tre lådor på varandra går bra men inte mer än så eftersom de i så fall riskerar att gå sönder.

Viktigt med försäkring då man magasinerar sina saker

Kontakta två eller tre olika magasin innan ni bestämmer er och be om en prisuppgift. I de lite större städerna är konkurrensen stor mellan de olika företagen, och med lite is i magen finns det ibland möjlighet att förhandla ner priset. Viktigt är dock att inte bara se till pris utan också välja ett magasin som är uppvärmt så att sakerna inte tar skada. Magasinet bör ha ett bra säkerhetstänk och vara hyfsat inbrottssäkert. Naturligtvis ska företaget även ha en försäkring så att man kan får ersättning ifall att det skulle uppstå en brand eller om sakerna skulle komma till skada på något annat sätt. Behöver du magasinera tipsar vi dig denna sida: https://www.magasineringtäby.se

← Äldre inlägg

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.