Anlita starka släktingar eller proffs till flytten

När det är dags att flytta är det många saker som behöver lösas. Vart flytten går är ju bara början på hela projektet, sedan kommer frågan om när och hur själva flytten ska genomföras. Vart flytten bär av, är ju individuellt. Allt beror på om man har familj, om maken får jobb i närheten av den nya bostaden, om barnen får ny dagisplats, eller skola, om man vill flytta till större eller mindre hus, närmare jobbet eller längre från. Det finns många faktorer som sak med i flytten. Så det är många saker som ska ordnas innan man är klar. Här kommer några bra tips på hur du kan genomföra den på smidigast sätt.

1. Boka lastbil eller flyttfirma

Så snart som du vet när du kan flytta in bör du boka in flyttfirman eller flyttbilen åt dig så att du vet att du får flytta precis den dag som du önskar. Det är så pass många som vill flytta samma dag, antingen i slutet eller början på månaden, att de som kan tänka sig flytta någon dag i mitten av månaden, kan få lägre pris hos flyttbolagen, eller uthyrningsfirmorna. Så kan du flytta mitt i månaden kan du få ner priset på flytten.

2. Packa och flyttstäda

När du vet när du ska flytta och vart, är det dags att börja packa alla saker. Det lättaste är att börja med ett rum som man inte använder så ofta. Packa alla saker i det rummet, och ställ packlådorna i det rummet när det väl har blivit tomt. Sedan är det bara att fortsätta packa och ställa alla lådor i det tommar rummet. På så sätt är det bara att fortsätta packa tills allt är nerpackat. Avsluta packningen med de sakerna som du använder mest; köksgrejer och badrumssaker. Packa ner dem och märk lådan särskilt, eftersom det är de sakerna som du behöver först på det nya stället och som är bra om du hittar på en gång.

3. Bära möbler och packlådor

När allt är packat och dagen har kommit för din flytt, är det bra om du har anlitat folk i din närhet som kan komma och hjälpa dig bära tunga möbler och packlådor. Om du inte har starka släktingar som kan komma och hjälpa dig bära alla tunga möbler och saker, kan du anlita en firma som kommer och hjälper dig med alla tunga lyft. Det kan vara allt från den tunga soffan, pianot, biljardbordet eller diskmaskinen. Allt som är tungt bör du få hjälp med för att inte skada dig själv eller andra. Läs mer om firma som hjälper till med tunga lyft på: tungalyftt.se.

4. Packa upp och möblera

När sedan allt har transporterats till den nya adressen är det sedan dags att möbler och packa upp alla saker. Då bör man ha märkt lådorna till exempel med "kök", "badrum" eller "sovrum" så man vet vart de olika lådorna ska och det blir lättare att hitta. Lycka till med flytten!

6 Feb 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.