Arbeta med logistik

Om man vill ha ett flexibelt arbete där man får röra sig mycket och där varje dag är olik nästa så kan man börja arbeta på en flyttfirma. Man får träffa mycket människor och se många platser.

De som inte vill, kan eller orkar flytta sitt bohag brukar använda sig av en flyttfirma som hjälp och det är därför ett yrke där det alltid finns arbete som erbjuds. Kunderna söker någon som är stark och driven men som samtidigt ska vara ordningsam och försiktig med det som ska flyttas. En annan aspekt är tiden när någon senast ska vara utflyttad och någon annan ska få tillträde så därför är det viktigt att man håller alla tider och agerar seriöst och med omtänksamhet om kunden och den nya boende. Det är även viktigt att man tar de direktiv som kunden ger gällande hur vissa delar ska flyttas eftersom det annars kan orsaka skador som det egna företaget får ersätta. Exempelvis kan det röra sig om något som inte får tippas eller vändas upp och ner, eller något som är extra känsligt och inte får hamna i botten i flyttbilen.

Hjälpmedel för lyft

Det finns en hel del hjälpmedel som man kan använda sig av då man ska bära något som är tungt eller otympligt. Med hjälp av en platta som har hjul och ser ut som en fyrkantig skateboard kan man slippa lyfta mer än bara upp det tunga på plattan och sedan kunna rulla ut det till bilen. När det gäller tunga lyft nerför en trappa så finns det lyftremmar som man kan fästa över axeln och på det viset få en avlastning för armarna. Det finns även burar och handtruckar som man kan använda sig av beroende på vad som ska flyttas.

Genomgång före projektet

Innan en flytt så är det viktigt att man går igenom flytten med kunden för att få ett grepp om vad som ska flyttas, när och var samt annan information som kan behövas. Många företag har även tjänsten att man kan packa och emballera det som ska flyttas och kanske även packa upp och ställa saker på angiven plats vid ankomsten till den nya adressen. Ingår det tunga lyft i flytten så ska även det specificeras och ett avtal ska skrivas där man beskriver uppdraget och även ansvarsområden, försäkringar, priser med mera. Det ger en trygghet både för kunden och för företaget. Läs mer om en flyttfirma och hur du kan få hjälp på denna sida: https://www.flyttfirmatyresö.se

10 Aug 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.