Bästa tipsen inför flyttpackning

Ska du flytta? Är det i Göteborg? Om du har behov av några bra tips och råd inför flytten, kommer här några användbara tips och råd. Det är ju så många delar i en flytt, att man kan glömma bort någon del i vad det innebär att flytta. Här har vi gjort en checklista med bra kom-ihåg-saker.

Boka flyttfirma eller bil

Det absolut viktigaste inför en flytt är att boka en flyttbil, alternativt flyttfirma i Göteborg så snart som du vet att du kan flytta. Så snart som du kan, boka in en bil eller flyttfirma så att du säkert vet att du kan flytta just det datum som du kan. En del flyttfirmor ger till och med lägre pris på flytthjälpen under dagarna i mitten av månaden, bara för att locka fler att flytta då, eftersom det är så många som vill flytta kring slutet, eller början av månaden. Därför är det bäst att boka flyttfirman så snart som man vet datum för flytten.

Börja packa

När du väl har bokat flyttfirman eller bilen det datum som du önskar är det sedan dags att börja packa ner allt. Udner tiden är det bra att slänga det man inte vill ha, sälja eller ge bort sådant som man inte vill ha med till den nya adressen. En bra idé är att börja packa ner sådant som man har i förråd och garage och undanstuvat i garderober. Då riskerar man inte att glömma bort det, så kan man samtidigt städa de utrymmena så är det gjort. Sedan kan man antingen skaffa riktiga flyttlådor, eller varför inte testa att packa i papperskassar? Då vet man att man inte bär för tungt när allt ska transporteras.

Städa när bostaden är tom

Det är lättast att flyttstäda när hela bostaden är tömd. Det är också lättare att upptäcka smutsfläckar först när allt är borta. Då kan man rengöra hela bostaden från golv till tak och allt däremellan. Det är bra att börja med att rengöra fönster. Det är lätt att glömma bort dem, så har man det gjort. Sedan går man vidare till alla vitvaror, tömma frys och kyl och frosta av frysen. Sedan rengöra man dem. Det är viktgit att komma ihåg köksfläkt, golvbrunn och andra detaljer i bostaden.

Själva flyttdagen

När själva flyttdagen är inne, är det bra att stiga upp tidigt. Då får man chansen att åtgärda sådant som man kanske har glömt. Det är viktigt att den som ska köra flyttbilen har rätt adress, och nycklar till den nya adressen så att de kan börja bära in alla saker och möbler. Lycka till!

30 Jul 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.