Behöver du flyttstädning i Nyköping?

När man ska flytta är det många saker som ska ordnas så bra som det bara går. Någon måste se till så att alla saker blir packade (du). När alla saker är nerpackade blir det till att flyttstäda, och det är inte vilken städning som helst. Det måste nämligen vara perfekt rent på alla ytor och hörn och vrår. Och det är förvånande så många hörn som kan vara smutsiga utan att man någonsin tänker på det.

En hyresvärd kan hitta överraskande ställen som man kan ha glömt att städa och rengöra. Då blir det bakläxa och man måste städa tills allting är rent. I värsta fall har hyresvärden rätt att anlita en städfirma som kommer och städar om allting – och sänder räkningen till dig. Då är det bättre att anlita den där städfirman själv, och dra av på Rut-avdraget istället själv.

Så hittar du rätt städfirma för flyttstädningen i Nyköping

Man kan ju alltid fråga någon trevlig granne, släkt, vän eller bekant om de känner till någon bra städfirma som kan hjälpa en med flyttstädningen. Om de inte känner till någon sådan, kan man istället googla "flyttstädning Nyköping" så får man fram en lista på förslag av Googles sökmotorer. Det är då en lista med sådana flytt- eller städfirmor som erbjuder flyttstädning i Nyköping. Sedan är det bara att ta kontakt och fylla i detaljer om den flyttstädning som man behöver. Till exempel vill de oftast ha detaljer om när du ska flytta, hur stort det är som ska städas, och om det finns mer än själva bostaden som ska städas, till exempel ett garage, förråd, balkong, altan eller en trädgård. Vissa städfirmor kan till exempel även städa inför en bostadsvisning.

Leta efter städfirma med garantier på flyttstädningen

Det bästa är om man hittar en städfirma som kan ge garantier på sin flyttstädning. Det innebär då att de städar tills hyresvärd eller nästa bostadsägare blir nöjd med flyttstädningen. Om du anlitar dem kan du känna dig trygg med att flyttstädningen blir tillräckligt bra för att bli godkänd och du slipper tänka mer på en flyttstädning. Istället kan du fokusera på själva flytten, vilka möbler som ska magasineras, sälja, skänkas bort eller om du behöver göra något annat som är viktigt för flytten.

Vad kostar en flyttstädning?

De allra flesta städfirmor tar betalt per kvadratmeter. Det kan variera en del, men ska du få garantier på en flyttstädning så kan städfirman ta mellan 50-100 kronor per kvadratmeter. Så har du 100 kvadratmeter, så blir priset 10.000 men sedan kan du dra av på Rut-avdraget. Har du inte använt dig alls av Rut-avdraget kan du dra av 5.000 kronor och då få ner priset till hälften. Här kan du läsa mer om flyttstädning i Nyköping på: https://www.flyttstädningnyköping.net.

22 Nov 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.