Behöver du flyttstädning i Skellefteå?

Ska du flytta till Skellefteå eller inom Skellefteå? När det kommer till flyttstädning är det så höga krav på flyttstädningen, att man ibland kan storkna vid själva tanken; allt ska ju vara städat mellan golv och tak. Det räcker ju ibland bara med att packa alla sakerna och tänka på hur man ska få allt transporterat till det andra stället som man önskar flytta till. Det är ju tur att man kan anlita flyttfirma också. Många flyttfirmor kan erbjuda både packning, flytten och flyttstädning. Eller så väljer man några av dessa tjänster och gör något själv, men den som vill kunna fokusera enbart på att ta sig själv till det nya stället kan göra även det.

Så bör man göra flyttstädningen

Den städfirma som erbjuder ​flyttstädning i Skellefteå bör städa hem köket så att vitvaror, köksskåp och köksluckor är rengjorda. De tvättar även fönster, fönsterbrädor och element i alla rum. Då torkar de rent i garderober och tar golvlister och andra lister som kan finnas i rum. Det de inte gör, är att renovera bostaden där det finns söndriga saker. Ibland kan man få hål på dörrar, lister, eller kanter, men sådana saker bör man själv reparera. Det finns flera hantverkare som kan komma och renovera bostaden om så behövs. 

Viktigt komma ihåg allt i badrum

I badrummet är det mycket viktigt att rengöra väggar och golv. Mycket smuts kan fastna i klinker och kakel och i fogarna mellan dessa. Det är viktigt att komma ihåg att rengöra golvbrunnen ordentligt och att rengöra kranar ordentligt från alla kalkavlagringar som gärna fastnar där. Även själva toalettstolen och toaringen bör vara ordentligt rengjorda för att flyttstädningen ska godkännas. De flesta städfirmor som ger garantier, ser till att städa enligt Mäklarsamfundets riktlinjer och så att eventuella hyresvärdar godkänner flyttstädningen. 

Kom ihåg att tömma alla rum

Det är också viktigt att inte glömma bort att tömma alla förråd, garderober och garage. Har man en stor altan, balkong och trädgård, bör även dessa tömmas på saker. Man kan förslagsvis börja med att packa ner allt i garage och förråd, så glömmer man inte bort de sakerna där. Dessutom är det sällan som man kanske behvöer de saker som finns där, och då är det en bra idé att börja med dem, så vet man att man inte har glömt att tömma de rummen och utrymmena. Även trädgården bör ses över så att det inte finns saker där som nästa ägare inte vill ha där.

30 Sep 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.