Behöver du flyttstädning i Uppsala?

Bor du i Uppsala? Om du letar efter en firma som erbjuder flyttstädning i Uppsala, finns det ett 100-tal sådana städfirmor som kan ta på sig att städa så att städningen blir godkänd, av hyresvärd eller av nästa som flyttar in i din bostad. Reglernar för dessa är nämligen relativt rigorösa. I princip ska allt rengöras och det får inte finnas några fläckar på speglar, fönster eller dörrar. Man vill heller inte ha fläckar på väggar, kaklet i kök eller badrum. Även alla kranar ska vara skinande rena. Ofta kan det bildas kakelringar kring avlopp i handfat eller i badkar. Sedan gäller det att inte glömam att rengöra golvbrunnar. Där får inte finnas smuts kvar när man flyttar.

Kriterier för en bra flyttstädning

När man ska bedöma en flyttstädning är det att alla ytor ska vara rengjorda. Med ytor menar man då till exempel ytor mellan element och väggen, ovanpå garderober, inuti och på utsidan av garderoberna, alla armaturer ska tas ner och diskas. Köksfläkten ska tas isär och rengöras, liksom alla delar i kyl och frys. Golvbrunnen ska tas isär och rengöras. Alla ventiler ska rengöras. Sedan gäller det också att inte glömma balkonger, altaner och trädgårdar. Även om de inte måste vara fläckfris, måste man städa undan allt skräp. Endast sådana saker som man har kommit överens om att lämna kvar, ska vara kvarlämnat. Allt annat måste fraktas bort.

Flyttstädning som inte lägger på extra stress

Får man hjälp med flyttstädningen underlättar det otroligt mycket. Det finns ändå så många andra saker som man måste tänka på; som att få med sig allt, och att komma i ordning när man väl är på plats. Slipper man då även tänka på flyttstädningen är det en otrolig hjälp. Då slipper man åka tillbaka till den gamla bostaden och städa ytterligare. Som om man inte har städat där tillräckligt många gånger – se till att slippa städa där igen!

Om det är så att du flyttar inom, eller från Uppsala, har du 100-tals städfirmor att välja mellan som arbetar med flyttstädningar. Så vilket ska man välja? Det är svårt på förhand att veta vilken firma som faktiskt gör flyttstädningen så pass bra att du inte behöver få någon anmärkning. Har de nöjd-kund-garanti på en flyttstädning kan du vara säker på att de inte ger sig förrän du blir nöjd med flyttstädningen. Har de en sådan garanti ser de till att städa så att de slipper komma tillbaka och städa om allt i bostaden.

4 Dec 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.