Behöver du större förråd i Göteborg?

Ibland när man flyttar ihop och kanske samsas om en mindre lägenhet, kan det bli en del möbler som till en början blir överflödiga. Om båda har bott ett tag för sig själv, kan det vara en hel del möbler och saker som man kan ha samlat på sig och som man inte vill göra sig av med. Då kan en tillfällig magasinering vara ett bra alternativ.

Men hur får man tag i en magasinering i Göteborg? Om man inte känner till något sådant företag som erbjuder magasinering i Göteborg, kan man börja med att googla "magasinering Göteborg" så att Googles sökmotorer får jobba lite. Den bör då ta fram en lista åt dig, med företag som alla har erbjudit magasinering i Göteborg. Sedan kan man jämföra priser, adresser och vilka de olika villkoren som de olika företagen har för sin magasinering. Sedan är det bara att bestämma sig. Eller?

Viktiga saker tänka på inför magasinering

Vissa saker är ju viktiga att tänka på innan man bestämmer sig för var sakerna ska magasineras.

  • Hur ser säkerheten ut? De flesta som ska magasinera sina saker vill ju inte att de försvinner eller blir stulna. Då bör man tänka på hur de ska förvaras. Kommer företaget att göra något för att sakerna ska förvaras på ett säkert sätt. De företag som arbetar med säkerhet, kan förlägga sitt kontor på platsen där sakerna ska magasineras så att det alltid kommer att finnas personal på plats där på dagarna och sedan ha ett vaktbolag som patrullerar där på nätterna. Här gäller samma principer som vid andra lågpriskedjor; ju mindre betalt, desto sämre kvalitet. Och tvärtom. Ju mer man betalar desto mer kan man förvänta sig när det kommer till säkerhet bland annat.
  • Hur kommer de vara försäkrade? Kommer magasineringsföretaget att försäkra sakerna? Det kan vara bra att läsa det finstilta i det avtal som man ingår med magasineringsföretaget. Och så kanske det är dags att damma av det egna hemförsäkringsbrevet och läsa igenom villkoren där.
  • Vilket pris är det? Vad kommer det att kosta att förvara sakerna? Blir priset för högt kanske det inte kommer att vara värt att förvara dem, kanske det lönar sig i stället att köpa nya möbler? Men är det möbler med affektionsvärde, då finns det ju inga andra möbler som kan ersätta dem.
  • Vilka saker kan man magasinera? Man brukar inte kunna magasinera vissa saker, som till exempel livsmedel då de kan dra till sig råttor och andra skadedjur.

Här kan man läsa mer om magasinering i Göteborg på: magasineringgöteborg.nu.

22 Dec 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.