Checklista till flytten

Ska du flytta när året är nytt? För alla som ska flytta är det alltid många saker som man bör komma ihåg. Har man många saker att tänka på är det lätt hänt att man glömmer något viktigt. Bland det viktigaste som man bör komma ihåg är att boka in flyttfirman eller lastbilen till det datum som man vill flytta. Annars är det en huggsexa på de datumen som infaller i början eller slutet av månaden. Alla vill flytta då.

Har man sedan bokat in datumet så kan man vara trygg med att flytten blir av när man så önskar. Ska man sedan packa så är det bästa sättet att packa genom att börja med allt sådant som man sällan tänker på. Gör man det så behöver man inte glömma bort dem. Så börja med att packa ner förrådet och allt som är i garaget och i garderober. På så sätt glömmer du inte bort allt det som är så lätt att glömma bort.

  • Boka efter kvadratmeter. De flesta flyttfirmor vill veta hur många kvadratmeter som du ska flytt från eftersom vi tenderar att ha saker i alla rum. Då vet de hur stor lastbil som du förmodligen kommer att behöva för att frakta alla saker som du har.
  • Packa saker som du inte behöver. Börja med att packa allt som du inte behöver varje dag. På så sätt slipper du packa upp de sakerna som du behöver hela tiden, och sedan packa ner dem igen. Märk också alla flyttlådor så du vet vad som finns i dem.
  • Anmäl adressändring. Anmäl alla abonnemang om att du flyttar, som bredband, telefoni, el och andra viktiga ändringar.
  • Boka flyttstädning. Om du inte tänker städa själv så bör du boka en städfirma som gör detta åt dig. Det är viktigt få en städfirma som kommer just det datum som du önskar.
  • Skruva isär möbler. Det är bra om du skruvar isär alla möbler, det blir lättare att flytta dem då.
  • Packa alla saker som du behöver. Vid detta skede bör man packa ner alla de saker som man behöver varje dag. Det gör man till sist innan man åker iväg.
  • Flyttstäda. Ska man städa själv, är det lättast att göra det när allt är bortforslat och det är tomt i bostaden. Eller har man anlitat en städfirma så är det lättast för dem att städa först när man har åkt därifrån.

Läs mer om flyttfirma som finns i Norrköping på: https://www.flyttfirmanorrköping.nu.

22 Jan 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.