Den bästa flytten är den du slipper göra själv

Ett vanligt liv innehåller en hel del förändringar av både det frivilliga och ofrivilliga slaget. Flyttar kan vara bådadera och de brukar oftast vara lärorika. Vad tycker du, är de positiva?

De allra flesta gillar tanken på ett nytt boende. Man har hittat ett nytt hem. Omgivningarna är oftast inte lika välkända och hemmet ska bos in och inredas. Ytorna och området är valt med tanke på att de ska passa dig och dem som du eventuellt lever tillsammans med. Det kan vara nostalgi när man ska lämna det gamla. En utsikt man aldrig mer ska mötas av då man stiger upp på morgonen. Istället blir det en ny busshållplats, ny parkering, ny matbutik och kanske rentav ett nytt jobb eller ny skola. Förhoppningsvis överskuggas nostalgin av glädje över något nytt och bättre. Ibland flyttar man för att man måste och inte för att man vill. Men förändring kan ändå vara positiv, fastän man inte tror det från början.

Vad är det värsta med en flytt?

För många innebär en flytt en positiv förändring. Detta betyder inte att själva flytten görs skuttandes bland rosa moln medan en barnkör sjunger sommarsånger. En flytt innebär en hel del stress och en hel del jobb. Planeringen behöver oftast påbörjas minst en månad i förväg och är inte klar förrän hela flytten är genomförd. Många finner detta jobbigt och oroar sig för att komma ihåg allt och inte missa något. Det är också rent fysiskt ansträngande. Det finns gott om ställen som tillhandahåller listor och information om de rent praktiska delarna av planeringen. Att ha en lista minskar stressen för många. Det är trevligt att kunna bocka av uppgift och veta att saker har fixats. Saker som att avsluta och påbörja elabonnemang och anmäla flytten till Skatteverket är nödvändiga men okrångliga.

Vad är det bästa med en flytt?

Det bästa med en flytt är att man inte behöver göra allt själv. Det finns ju faktiskt företag som är specialiserade på att ta hand om detta, göra det snabbt, göra det bra, göra det proffsigt, och göra det i den utsträckning som du vill. Vill du inte packa eller packa upp? Toppen, det gör en flyttfirma åt dig. Vill du inte bära möbler och köra lastbil från gamla bostaden till den nya? Det tar flyttfirman gärna på sig. Är montering av möbler inte din starka sida? Alla är vi olika, så låt flyttfirman greja saken. Läs mer om flyttfirman på denna sida: https://www.flyttfirmahuddinge.se/

16 Sep 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.