Få hjälp med flyttstädning i Malmö

Det är kul att flytta, men det är ganska jobbigt också. Ofta känns det värt det arbete man lägger ner, när man packar kan man passa på att sortera och rensa ut saker man inte behöver längre, framför allt förråd och garage är platser där man kan upptäcka mycket som faktiskt kan köras till tippen direkt, eller säljas på blocket för en slant.

Själva flytten brukar också kännas rolig. Yngre människor tar ofta hjälp av kompisar när de flyttar. Det är en bra idé, ofta har man inte så stort bohag och flyttar vanligtvis mellan mindre lägenheter. Flytten kan göras till en rolig kollektiv upplevelse och unga människor flyttar ofta och kan hjälpa varandra. När man blir äldre och bohaget växer känns det för många lite förmätet att be kompisar om hjälp, det rör sig om ett ganska tungt och slitigt arbete att flytta ett helt bohag från exempelvis en fyra till en villa. Många tar då hjälp av en flyttfirma, vilket brukar kännas värt kostnaden.

Sist men inte minst

När flytten är avklarad och man fått ut det sista av pinalerna från den gamla bostaden återstår tyvärr det jobbigaste arbetet – flyttstädningen. Flyttstädningen är samtidigt oerhört viktig eftersom den måste godkännas av den nya bostadsinnehavaren. Är städningen bristfällig måste man städa göra om städningen, något som kan kännas väldigt jobbigt när man äntligen ansett sig vara klar med flytten och vill börja packa upp i den nya bostaden.

Är man ovan vid städning är det väldigt jobbigt att utföra en flyttstädning. Det är viktigt att man har rätt hjälpmedel och produkter för att städningen ska bli ordentligt gjord, vilket i sig ofta innebär en kostnad. Dessutom tar en flyttstädning lång tid om man är nybörjare och kanske bara är en eller ett par personer, tid som kanske hellre spenderas på att komma i ordning i den nya bostaden. Man får vara glad om man klara en normalstor trea på en arbetsdag.

Hjälp med flyttstädningen

Därför väljer de flesta att anlita en städfirma för att få hjälp med flyttstädningen. I Malmö finns många professionella städfirmor som utför flyttstädning, och till och med några som specialiserat sig på just flyttstädning. Anlitar man en städfirma vet man att flyttstädningen blir utförd enligt mäklarsamfundets rekommendationer och de tar även ansvaret för att den nya bostadsinnehavaren blir nöjd.

En flyttfirma utför nästan alltid arbetet bättre och snabbare än om man skull utföra den själv, och man använder sig av miljövänliga produkter. En professionell städare tar sitt yrke på allvar och ser till att det blir rent överallt.

RUT-avdrag

Städning är en hushållsnära tjänst, vilket innebär att man får utnyttja RUT-avdraget. Med RUT-avdraget kan man dra av 50 procent på arbetskostnaden. Vanligtvis sköter städfirman allt kring RUT-avdraget, de ansöker åt dig och drar av från slutfakturan. Du får senare en bekräftelse från Skatteverket på att ditt avdrag är godkänt.

Ett enkelt val

Om du inte tycker att det är fantastiskt roligt att städa och har kunskaperna och tekniken för att utföra en bra flyttstädning, rekommenderar vi att du anlitar en professionell städfirma i Malmö för hjälp med din flyttstädning. När flyttdagen väl kommer och du flyttar ut de sista pinalerna från den gamla bostaden kommer det att kännas oerhört skönt att veta att ditt arbete är klart – nu kommer flyttfirman att se till att din gamla lägenhet blir skinande ren i väntan på sin nya boende, och du kan koncentrera dig på din nya bostad. Läs här för att få hjälp med flyttstädningen.

7 Feb 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.