Flytthjälp i Täby

Ett flytt är kanske det största privata projektet man gör i livet. Ibland flera gånger dessutom. Det är många känslor inblandade samtidigt som man ska sköta allt praktiskt. Oavsett om man ska flytta still större eller mindre i närheten eller flytta till annan stad är det samma problem man ställs inför.

Förvåningen över hur mycket saker man har samlat på sig är alltid lika stor. Det är ett bra tillfälle att rensa i lådor, skåp och källaren eller vindsutrymmet. Det kanske även är ett bra tillfälle att slänga gamla möbler och inredning och istället köpa nytt. Flyttar man till en mindre bostad kanske man inte ens får plats med allt. Ett bra tips är att sälja det som inte kan följa med, alternativt ge bort det till välgörande ändamål.

Att tänka på inför flytten

Det är mycket saker som ska ordnas inför en flytt. Man behöver bestämma hur man ska transportera bohaget till nya bostaden. De flesta har ingen lastbil för stora möbler och sängar utan behöver hyra eller anlita en flyttfirma. Tänk på att boka flyttfirma i god tid innan flyttdatum.

Hela bohaget behöver packas i flyttkartonger. Flyttfirmorna har oftast egna kartonger att låna eller hyra, men det går att köpa i många affärer. Glöm inte att göra en adressändring i god tid så du inte missar någon post.

Ta hjälp vid flytten

Det är ett tungt och tidskrävande arbete att flytta. Detta i en tid med många andra göromål inför flytten. Därför väljer många att anlita en seriös flyttfirma. Det är väldigt skönt att vänta i den nya bostaden när bohaget anländer och bärs in, utan att vara helt utmattad. 

Deras kunskap och erfarenheter är guld värd. Allt från att packa rätt, bära tungt och placeringen i lastbilen. Det är stor risk att skada ömtåliga saker om man inte packar rätt, både i kartonger och i lastbilen.

Det går också att få hjälp med både ner- och uppackning av flyttfirman. Har man speciellt tunga saker som ska flyttas, som till exempel ett piano har de service för det. Många flyttfirmor erbjuder magasinering vilket är smidigt om man inte har plats med allt.

Om oturen är framme är man tryggt skyddad av flyttfirmans försäkringar.

Vad kostar det?

Kostnaden baseras så klart på storleken på bostaden och hur mycket möbler och kartonger som finns och om det finns hiss med mera. Det går att betala per timme eller ett fast pris. Det är därför viktigt med en besiktining innan flytten. 

7 Mar 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.