Flyttstäda är jättekul, eller?

Det finns undantag, men de flesta skulle inte hålla med. Så tråkigt när man bara vill åka till den nya lägenheten och boa in sig. Men vad ska man då göra? Städningen måste faktiskt bli gjord.

Klart att den måste. Annars så kommer man att få en saftig räkning från fastighetsägaren, och det är något man helst vill undvika. Då är det faktiskt mycket bättre och billigare att hyra in en städfirma. Då kan man lämna över nycklarna i tryggt förvar och bara fokusera på det nya hemmet. Skulle städbolaget mot förmodan inte leva upp till vad de lovar, är det firman som får göra om jobbet igen eller betala. Så googla ett företag som erbjuder flyttstädning i Stockholm och boka en tid.

Hur mycket måste man själv göra?

Det är viktigt att man tömmer lägenheten på alla saker. Det gäller även skräp. Det är bra att stänga av kyl och frys, så de måste alltså frostas av ordentligt. Städfirman kommer att städa alla ytor vilket inkluderar golv, väggar och tak. De gör rent bakom kyl och frys samt ugn, och dessa kommer även att bli städade på insidan. Badrummet städas grundligt och alla brunnar rengörs. Fläkten på spisen och ventilationsluckor rengörs. En sak som de inte gör är att ta hand om balkongen. Den får man städa på egen hand, om man inte har gjort upp om något annat. Städföretaget kommer att på fakturan dra av 50 procent av kostnaden för arbetet. Det är något som kallas RUT-avdrag.

7 Feb 2021

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.