Fördelar med att välja en flyttfirma

Dags att flytta? Att flytta innebär att man måste planera ner på detaljnivå. De flesta har förmodligen varit med om en flytt på ett eller annat sätt. Antingen har man flyttat själv - eller också så har man hjälpt exempelvis en god vän. Detta gör att vi varit med om lyckade flyttar, men även om flyttar som varit extremt påfrestande. Till mångt och mycket kan skillnaden mellan en lyckad och en misslyckad flytt tillskrivas den initiala planeringen.

För att lyckas med flytten så måste man dels sköta det administrativa - säga upp alla fasta abonnemang, flytta försäkringar, göra adressändring och exempelvis en flyttanmälan samt hyra en flyttbil. Utöver detta så krävs det även en planering av tiden: hur lång tid tar det att flytta bohaget från punkt A till punkt B och hur många kartonger kommer att behövas samt hur många personer måste jag be om hjälp? Packningen är även den avgörande och rådet är att man påbörjar denna långt i förväg så att allt ligger i kartonger då flyttdagen väl infaller.

Dessutom så återstår det jobbigaste av allt också: du ska planera för din flyttstädning och se till att du har tillräckligt med tid för denna. Den sker i slutet av flytten och det innebär att du kommer att vara trött både rent fysisk och mentalt. En flyttstädning är emellertid obligatorisk, så du kan inte strunta i den - hur jobbigt det än känns.

En flyttfirma skräddarsyr lösningar

Kort sagt. Det kommer att kosta på att flytta, men det finns idag andra utvägar också. Både vad gäller flytten och gällande flyttstädning så kan man ta professionell hjälp i form av en flyttfirma och ett städföretag. Ser man till detta så har en klar ökning skett under senare år. Fler väljer att anlita en flyttfirma i Härnösand och mindre städer idag - det är inte enbart personer i större städer som Stockholm som väljer den lösningen.

Anledningarna till detta är flera, men det största handlar om Rut-avdraget. Sedan några år tillbaka så är nämligen flytthjälp inkluderad i Rut-avdraget och rent konkret så innebär detta att du, vid din flytt, kan dra av halva kostnaden för det arbete som sker. Du kan inkludera egentligen allt från packning vidare till bärande och transport och de flesta flyttföretag idag kan skräddarsy tjänsterna utifrån kundens önskemål, krav och behov.

Dessutom så har många företag också tagit fasta på tidens tecken och utvecklats mot mer heltäckande verksamheter. Man vet att folk både vill ha en flyttfirma och en städfirma - varför inte erbjuda båda dessa tjänster? Då både flyttstädning och flytthjälp ingår i Rut-avdraget så skapas en väldigt gynnsam situation för kunden: man kan både få bohaget flyttat och den gamla bostaden städad till ett förmånligt pris. Vill du flytta på ett smidigt sätt så är definitivt en flyttfirma ett alternativ att överväga. Om inte? Se till att börja planera!

21 Dec 2021

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.