Glöm inte att ordna med den viktiga flyttstädningen

Det är många saker att komma ihåg när man ska flytta. Ofta är det så många saker att ordna med, att det bästa man kan göra är att skriva listor med saker som man måste ordna med, och sedan bocka av de saker som man har gjort. Det är saker man måste göra innan flytten och sedan ordna med under flytten och även efter flytten. Mycket av det viktiga arbetet är ofta att tänka till och planera så att både själva flytten och det runt omkring flyter på bra. Har man tänkt till, planerat och ordnat mycket innan själva flyttdagen, går oftast själva flytten smidigt.

Här har vi några listor som kan hjälpa dig att komma ihåg allt viktigt

Innan flytten:

1. Boka flyttbilen eller flyttfirman så snart du vet vilket datum som du ska flytta.

2. Gå igenom allt som du har; vad vill du ha med? Vad ska slängas? Vad ska du ge bort, eller sälja?

3. Har du flyttlådor? Om inte, gå och köp, eller hyr dem. Man brukar behöva mellan 50-100 lådor, beroende på hur många ni är i famlijen som ska flytta.

4. Har du sopsäckar till allt som du bör slänga? Om inte skaffa sopsäckar, tidningar och silkespapper att packa med.

5. Säg till familj, vänner, släkt och bekanta att hjälpa dig flytta.

6. När du packar; börja med det som du aldrig använder, till exempel; töm förråd och garderober och packa in det i lådor. Avsluta packningen med det du använder mest; köksgrejer och personliga saker; tvål, deodoranter, tandborste och så vidare.

7. Planera för var alla möbler ska placeras på det nya stället och rita en skiss, så att de som flyttar alla sakerna känner till det.

8. Be någon i familjen eller släkting att ta emot flyttlasset när flyttbilen eller flyttfirman är framme på den nya adressen.

Under själva flyttdagen:

1. Stig upp tidigt, packa ner det sista som inte är nerpackat.

2. Hämta flyttbil, eller så har du anlitat en flyttfirma som kommer och bär ut allt och transporterar det till din nya bostad.

3. Se till att de har rätt nyckel och hittar till den nya adressen. 

4. Sedan när den gamla bostaden är tom, måste de flyttstädas. Antingen gör du det själv eller så anlitar du en flyttstädfirma som gör det åt dig. 

5. Lämna nyckeln till den som ska flytta in, eller till hyresvärd.

Efter flytten:

1. Sedan är det dags att bo in sig på den nya adressen och packa upp alla saker som du behöver.

2. Kom ihåg att ge ny adress till släkt och vänner.

19 Oct 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.