Gör detta inför flytten

Det är en hel del som ska ordnas och fixas innan man kan flytta på sina saker och komma till rätta på ett nytt ställe. För det första (och givetvis) och det viktigaste är att ordna vart du ska flytta, innan du börjar packa ihop dina saker. Vart vill du flytta? Har du kontrollerat tillgången på bostäder i det område som du önskar flytta till? Har du råd med en bostad i den storlek och läge som du önskar? Samma frågeställningar gäller även om du letar efter ett hus.

Har du familj är det ju lika viktigt att resten av familjen finner det nya stället lika attraktivt som du. Finns det dagis, skola, arbete nära det nya stället? När du väl har hittat stället, bostaden eller huset du vill flytta in i, gäller det att ta nästa steg inför hela flytten.

Boka bil, hyrbil, lastbil eller flyttfirma

Det första du bör göra när du vet datum för flytten är att boka en hyrbil, lastbil eller om du väljer att anlita en flyttfirma som genomför själva flytten åt dig och alla som flyttar med dig. Det är nämligen många som kommer att vilja flytta samma datum som du, förmodligen i slutet eller i början av månaden, vilket är vanligast tillträdesdatum för de flesta. Har du bokat flyttbil, lastbil eller flyttfirman så har du gjort vad du kan för att du ska kunna genomföra flytten det datum som du önskar. Dessutom kan man alltid flytta datum, om du skulle behöva ändra dagen.

Packa alla saker

Detta är faktiskt viktigare än man tror. Det är nämligen lätt hänt att man blir blind för de egna sakerna som man ser varje dag. Har du haft en tavla som i många år har hängt på en och samma plats på väggen, har du förmodligen vant dig vid dess plats, att du inte längre tänker på att det faktiskt är en tavla som hänger där. Därför ska man börja packa i tid, eftersom det lär ta längre tid än man tror. Börjar du i tid behöver du inte stressa heller senare.

Sälja eller ge bort saker du inte vill ha kvar

Detta är ytterligare en orsak till att man ska börja packa i tid. Det är nämligen då man upptäcker om det finns saker som man inte vill ha längre. Då gäller det att antingen sälja det, eller skänka, eller slänga det. Att flytta är faktiskt ett bra tillfälle att göra sig av med en massa saker som inte blir av att göra sig av med. Alla borde flytta med jämna mellanrum för då gör man sig av med saker som man egentligen inte behöver.

Magasinera det du vill ha kvar

Om man i samband med att man packar sina saker upptäcker att det är vissa saker som man egentligen vill ha kvar men som kanske inte resten av familjen är så förtjust i, kan det vara en bra idé att magasinera det. Det är saker som man varken vill sälja, skänka bort eller som passar in på det nya stället. Då kan magasinering vara bästa alternativet.

Flytta och packa upp

Till sist, när allt är packat och städat är det dags att flytta alla saker. Det är mycket att springa och bära in och ut och fram och tillbaka. Sedan när allt är buret på plats, är det att packa upp och göra sig hemmastadd.

11 Apr 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.