Har du tänkt på allt vid din flytt?

Att flytta är något som till största del omfattar positiva känslor. Man får påbörja ett nytt kapitel i livet, man får en nystart, man kanske flyttar till en ny stad, man ska kanske äntligen flytta ihop med den man älskar och så vidare. Men, detta gäller den själva, initiala känslan - en flytt, ur ett annat perspektiv, är ofta stressande, fysiskt krävande och extremt jobbig.

Ska du exempelvis flytta från en lägenhet i Norrköping till ett hus i samma stad så är det en hel dels om måste förberedas och som dessutom måste falla på plats för att flytten ska kunna ske på ett så smidigt sätt som det bara är möjligt. Dels så måste du packa alla dina saker, dels så måste du fixa med en bil av lämplig storlek, dels så måste du ta hjälp av dina vänner, dels så måste du bära allting - två gånger - och dels så måste du också genomföra det moment som vi ska titta närmare på här: din flyttstädning.

En flyttstädning kräver tid och noggrannhet

Flyttstädning är obligatorisk att genomföra - har inte du och den nya ägaren till din lägenhet i Norrköping kommit överens om annat (exempelvis dragit av på köpesumman) så ska du också städa. Skulle d inte göra så - ja, då kan du bli ersättningsskyldig och tvingas betala för en städfirma som - akut, och dyrt - rycker ut för en flyttstädning. Vad är då så speciellt med en flyttstädning och varför väljer vi att fokusera på just denna del av en flytt?

Det som skiljer en vanlig städning och en flyttstädning är att den senare måste skötas på ett exemplariskt sätt; allt måste städas och det måste städas grundligt. Just detta är det inte många som inser. man tar för givet att en flyttstädning ska kunna genomföras på någon timme och denna underskattning gör att man tvingas krypa till korset, öppna plånboken och betala för sig - enligt det vi nämnde ovan. Bättre är, enligt oss, att man tar professionell hjälp direkt. En flyttstädning bokad i god tid blir mycket billigare än en som sker akut.

Anlita en städfirma för din flyttstädning i Norrköping

Om man redan tidigt inser att en flyttstädning kräver stor omsorg och mycket tid så har man hunnit ganska mycket. Dels så kan man avsätta den tid som krävs om man vill göra jobbet själv, dels så kan man också undersöka vilka städföretag som erbjuder tjänsten. Det senare bör i så fall göras ganska grundligt.

Ser man till en stad som Norrköping så finns där många städfirmor som erbjuder flyttstädning - men hur många av dessa gör ett så pass bra jobb att man klarar av besiktningen från de nya ägarna? Den frågan, snarare än frågan om priset, tycker vi ska ställas först. Svaret? Det får man genom att ringa tidigare kunder. Referenser är det bästa sättet att ta reda på vilken kvalitet företaget i fråga håller. Kort sagt: kontakta några städföretag i Norrköping, hör om priset för en flyttstädning och be om nummer till tidigare kunder (som du också ringer).

Priset är viktigt - men det är inte avgörande. I och med att en flyttstädning omfattas av Rut-avdraget - där du kan dra av 50 % av den totala arbetskostnaden - så kommer du ändå att komma billigt undan. Sök hellre efter ett högkvalitativt arbete och slipp genom detta hålla på att kräva omstädning och så vidare. Du besparar dig en massa besvär och kan fokusera på det viktigaste: att installera dig i den nya bostaden.

5 Dec 2017

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.