Hitta bästa städfirma för flyttstädningen!

Vad bör man leta efter, om man ska få tag i en städfirma som ska städa rent en bostad som man flyttar ur? Klart är ju att man bör anlita en städfirma som städar så pass noggrant att städningen blir godkänd av hyresvärden eller nästa bostadsägare. Det finns ju riktigt dåliga exempel på städfirmor (som av konkurrensskäl) tar så lite betalt att när de sedan städar, så tänker de att kunden "får vad de betalar för" och städar så lite att man själv får gå in och städa efter dem.

Då kan man ju undra varför man alls ska anltia en sådan städfirma, som knappt ens städar. Då är det absolut bättre att betala ett ordentligt pris för städningen och förvänta sig att man inte behöver gå in och städa efter dem. Istället kan man anlita en städfirma som kan ge garantier på städningen.

Många städfirmor i Jönköping

Det finns över ett 50-tal städfirmor som erbjuder någon slags städning i Jönköping. Och ungefär mer än ett 20-tal städfirmor som specifikt erbjuder flyttstädning i staden. Vilken av alla dessa städfirmor ska man välja? Ja det är lika bra att välja bort alla dem som inte tar några rimliga priser, av skäl som beskrivs ovan. Det är lika bra att betala ett riktigt pris och få en flyttstädning för det priset. Sedan bör man alltid välja en städfirma som kan ge garantier på sin flyttstädning. Välj städfirma med följande kriterier:

  1. Goda referenser. En städfirma som är seriös ser till att städa tills deras kunder blir nöjda och får därmed goda referenser. Det är ju på samma sätt som när man anställer någon så vill man ju få goda referenser om den som man funderar på att anställa.
  2. F-skattsedel. Detta är ett absolut krav från Skatteverket; att städfirman har egen F-skattsedel och betalar sina egna arbetsgivaravgifter och skatter.
  3. Rimliga priser. Det är ju ett visst ansvar som man tar på sig, när man anlitar ett företag; man vill ju inte ha att göra med sådana som fuskar med arbetsgivaravgifter, eller som inte betalar ut riktiga löner åt sina städare. Då stöder man den svarta arbetsmarknaden.
  4. Kollektiv avtal. Vill man att städarna ska ha rimliga levnadsvillkor och få ordentligt betalt, sjuklön när de blir sjuka och en riktig pension när de blir gamla och inte orkar städa mer, då bör de ha kollektiv avtal. Då vet du som kund att de är tillräckligt juste.
  5. Använder miljövänlig rengöring. En annan viktig sak är att de använder sig enbart av miljövänliga produkter när de städar. Läs mer om flyttstädning som du kan få tag i, i Jönköping på: flyttstädningijönköping.nu
15 Jan 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.