Hur kan du underlätta din flytt?

Är det dags att flytta? Känner du dig redan stressad eller trött över bara tanken? Att välja att ta hjälp av en flyttfirma är aldrig fel. Spara på din energi och lägg den på något annat istället.

Att flytta är en ganska tung och påfrestande sak, både för psyket, men även fysiskt. Som tur är finns det hjälp att få, inte bara av nära och kära, utan du kan även underlätta flytten med hjälp av en flyttfirma. Flyttfirman hjälper dig med alla lyft som kan tänkas göras. Du behöver inte heller tänka på hur stadigt du ställde det där bordet.

Hur funkar en flyttfirma?

Personerna som jobbar för en flyttfirma har ofta många års erfarenhet. De är dessutom vana vid att bära känsliga saker, som t ex pianon. Firman sköter allt från kartong till tyngre möbel. Ofta kan man få åka med dem om man vill vara med när de arbetar, men det är då något du måste fråga om innan. Det enda du behöver göra är att säga var sakerna ska stå, ja och såklart betala firman. Resten blir skött åt dig. Firman har en flyttbil som är anpassad för möbler. De brukar ha bilar i olika storlekar beroende på hur stort flyttlasset är.

Att tänka på innan du bokar ett företag

När du ska boka flyttfirma på Lidingö så är det viktigt att du kollar upp företaget innan. Kolla så att de har bra recensioner. Ibland kan det vara värt att betala extra för att få dem som du verkligen känner dig trygg med. Kolla även upp så de har försäkring som täcker ifall något skulle hända under resans gång. Det är väldigt viktigt att företaget har F-skatt så du har skydd om det skulle bli något problem. Det finns något som kallas RUT-avdrag, vilket är en rabatt du kan få avdragen på den totala summan. Fråga även om firman erbjuder detta.

Det finns vissa flyttfirmor som tar extra betalt för att flytta en väldigt tung möbel, eller om den är väldigt svår att få ut. Fråga vad som gäller i förväg. Fråga även om det kan tänkas bli andra extra utgifter.

Du hittar olika firmor på nätet, du kan även hitta dem på sociala medier. När du hittat några du tycker om; ring upp de olika och begär prisofferter. Sedan jämför du dem och väljer utifrån den information ni fått vilket företag som passar er bäst.

21 Sep 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.