Lämna flyttstädningen till en städfirma

Är det till att flytta? Förutom det stora arbete som det innebär att flytta, är det spännande och lärorikt att bo på olika ställen. Att bara bo på ett och samma ställe hela ens liv riskerar att man aldrig kommer vidare i sin mentala mognad. Många gör en egen bostadskarriär och inte helt ovanligt är det om vi gör, ungefär som andra däggdjur gör; återvänder till samma plats som vi själva föddes på, när det blir dags för oss själva att få egna barn. Framför allt i Stockholm, är det många ungdomar som först flyttar när det blir dags för sina första studier. Ofta är det under studierna som vi hittar den som sedan blir ens livspartner, och som vi får barn med. Men innan barnen kommer kanske vi bor i en enkel etta eller tvåa, och för varje gång som vi flyttar flyttar vi närmare centrum. När väl barnen kommer, tenderar vi att flytta ut till förorten på nytt, ofta inte så långt från den förort som vi själva är uppvuxna i.

Allt detta måste vi göra vid en flytt

Förutom att packa, sortera, rata och slänga en massa skräp som vi inte vill ha med till den nya bostaden, bör vi rengöra allt i den gamla bostaden. Alla fönster ska rengöras, alal element, alal golv, väggar och tak ska rengöras. Man msåte ta loss elementen och rengöra bakom dem, liksom ta isär fläktar och ventiler och rengöra dem. Alla golvlister, dörrkarmar, fönster karmar och ovanpå alla dörrar, dörrlister och inuti alla vitvaror som stannar kvar i bostaden måste rengöras noggrant innan man är klar. Det får inte finnas någon fläck kvar på väggar, golv eller tak. Fönster ska blänka av att de är så rena. Garderoberna ska vara fläck- och dammfria innan man kan lämna dem.

Anlitar man en städfirma slipper man oroa sig

Om man anlitar en städfirma, så kan de ta hand om allt och möta de krav som både bostadsägare eller hyresvärd sätter på flyttstädningen. Då slipper man oroa sig och kan i stället fokusera på det roliga som det kan innebära att flytta. Framför allt om man har barn, kan de behöva sina föräldrar och då är  det en bra idé att anlita en städfirma som helt och hållet tar hand om flyttstädningen och sedan kan lämna över nyckeln till den som ska flytta in i den gamla bostaden. Själv kan man då fokusera på den nya bostaden.

18 Apr 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.