Magasinera mera och skapa lite extra plats hemma

Håller ni på att renovera huset? Är ni trötta på att behöva flytta runt möbler och bohag då ni ska måla och slipa golv? Underlätta arbetet genom att hyra ett förråd och magasinera era möbler.

Allt fler har upptäckt fördelen med att ha ett extra förråd. För vissa ger det den lilla extra yta de behöver och som gör att de inte behöver flytta till ett större ställe då de kan stuva undan vinter- eller sommarsäsongens alla kläder och prylar. Andra tömmer bostaden på kära ägodelar då de tillfälligt hyr ut den över en långhelg, eller vid en lägenhetsförsäljning. Också i samband med en flytt kan ett förråd underlätta, speciellt om det innebär att man slipper betala dubbla hyror under en period. Vill man förvara sin båt eller bil extra säkert under en period så går dessa också att stoppa undan i ett magasin.

Läge och tillgänglighet påverkar priset

Innan man väljer att magasinera sitt bohag är det ett par saker man bör fundera över. Måste magasinet ligga inne i centrum eller i utkanten av stan? Inne i city är priserna oftast högre och det kan även vara bökigt att ta sig dit om det är mycket trafik, speciellt om man ska köra med en större bil eller släpvagn. Öppettiderna kan också vara viktiga. Det finns magasin som man har tillgång till 24 timmar om dygnet, och de som bara har öppet under kontorstid. Detta påverkar också priset. När man hyr magasin betalar man även för den yta som sakerna upptar så det är viktigt att packa smart och att stapla flyttlådor på höjden. Tre lådor på varandra går bra men inte mer än så eftersom de i så fall riskerar att gå sönder.

Viktigt med försäkring då man magasinerar sina saker

Kontakta två eller tre olika magasin innan ni bestämmer er och be om en prisuppgift. I de lite större städerna är konkurrensen stor mellan de olika företagen, och med lite is i magen finns det ibland möjlighet att förhandla ner priset. Viktigt är dock att inte bara se till pris utan också välja ett magasin som är uppvärmt så att sakerna inte tar skada. Magasinet bör ha ett bra säkerhetstänk och vara hyfsat inbrottssäkert. Naturligtvis ska företaget även ha en försäkring så att man kan får ersättning ifall att det skulle uppstå en brand eller om sakerna skulle komma till skada på något annat sätt. Behöver du magasinera tipsar vi dig denna sida: https://www.magasineringtäby.se

3 Aug 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.