Många saker att komma ihåg vid flytt

Det är mycket att planera och tänka på när du ska flytta. Har du hittat ett hus, eller den lägenhet som du vill flytta in i. Att köpa hus är verkligen att gratulera. Det innebär att du får mycket större frihet att påverka ditt boende. Det är ett stor glädje att själva få bestämma allt i huset. Ni får renovera hur ni vill, bestämma vilka färger och material, var ni vill ha väggar, om ni vill en till våning, ett penthouse, en altan runt hela huset.

Hur gör ni med alla möbler?

Det är på samma gång ett stort åtagande och mycket jobb med det. Har ni planerat hur ni vill ha det? Ska ni ta med alla möbler? Om inte kan man sälja eller ge bort det man inte vill ha. Vill man ha det kvar, men varken ge bort eller sälja dem kan man magasinera de möbler man vill ha kvar. Kanske det kan vara farmors sköna sekretär, men att man inte tycker att den inte passar i det nya huset, eller lägenheten. Då kan det vara en god idé att magasinera de delar av sitt möblemang som man vill ha kvar.

En flytt innebär mer än att planera roliga saker för det nya huset, eller lägenheten. Det gäller att se till att alla saker ska rymmas. En god planering av möblering och förvaring kan vara en annan god idé. När allt väl är packat, behöver den gamla bostaden rengöras och flyttstädas.

I en vanlig flyttstädning ska detta rengöras

Både inne i spisen och ugnen, och bakom spisen. Utanpå och inne i frysen och kylen. Alla ventiler, hela köksfläkten, element och rör, diskbänk och arbetsbänk, köksskåp, både utanpå och inne i.

Sedan är det badrum och toaletter som ska rengöras. Toalettstolarna ska rengöras, toaringen, handfat, lampor (armaturer), rör och golvbrunn. Duschen och badkaret ska rengöras. Kaklet och klinkern (om man har det i badrum och toalett) ska rengöras. I alla rum ska garderober, om man har lämnat kvar dem, ska de rengöras inuti. Varje hylla ska rengöras, dörrar ska torkas av. Golven ska dammsugas och moppas. Alla element rengöras, även bakom elementen.

Eller vill du anlita en professionell städare?

Om du blir trött bara av att läsa detta, kan det alltid vara en god idé att anlita en professionell städhjälp. Då slipper du oroa dig för allt som ska städas. Du behöver inte oroa dig över att det inte blir den städning som krävs. Städar man inte ordentligt kan man bli avkrävd den avgift som en flyttstädning kostar. Då kan man lika bra anlita den flyttstädningen som du ändå blir skyldig att betala för. Bor du i Västerås och behöver en flyttstädning kan du fortsätta läsa här: flyttstädning-västerås.se.

25 Feb 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.