När du behöver flytta

Ska du flytta på Östermalm? Då kan du behöva hjälp både med själva flytten och med flyttstädningen. Man kunde ju tycka att det vore nog med att ordna med själva flytten. Det är nog med att ordna med packning, uppackning, själva flytten av alla sakerna, dessutom ska man flyttstäda. Som om det inte var nog med att få med sig allt, så måste man dessutom se till så att det är helt fläckfritt efter en. Då kan det vara läge för att anlita en städfirma som kommer och ordnar med flyttstädning på Östermalm

Viktiga kriterier när man väljer städfirma

Vad ska man tänka på när man väljer en städfirma som ska komma och städa ur ens gamla bostad? Här tar vi upp det viktigaste som man bör tänka på när man anlitar någon som kommer och städar ur ens gamla bostad.

1. F-skattsedel

Att städfirman har egen F-skattsedel är mycket viktigt, då det är kriteriet för att man ska få dra av på Rut-avdraget. Annars räknas man som arbetsgivare till städbolaget. Och då kan man komma att behöva betala dryga arbetsgivaravgifter. Och det vill man inte.

2. Goda referenser

Det är viktigt att städföretaget har goda referenser, det visar på att de är noggranna när de städar, och vem vill anlita ett städbolag som inte är noggranna när de städar? I så fall skulle man ju lika gärna göra jobbet själv och slippa betala för städningen.

3. Nöjd-kund-garanti

Har ett städbolag en nöjd-kund-garanti kan man vara lite mer på den säkra sidan. Man vill ju heller inte råka ut för att först bli tvungen att betala för en flyttstädning och dessutom rycka ut och städa efter städfirman.

4. Miljövänliga metoder

Det är allt viktigare numera att allt det man gör är miljövänligt och att det inte är något som stjälper när det kommer till klimatet. Det är viktigt att inte göra så att miljön tar skada. Kanske man inte tycker det spelar så stor roll vad en enskild städfirma gör, men tänk dig om alla tänkte så, om alla städfirmor struntade i miljön. Det är då det skadar miljön, och på samma sätt är det tvärtom. Om alla i stället tog ansvar för miljön och såg till att de arbetade på ett miljövänligt sätt skulle vi ha en bättre jord och ett bättre klimat.

När du har alla viktiga kriterier klart för dig är det bara att googla "flyttstädning Östermalm" om det är där du behöver flyttstädningen och fråga om de uppfyller alla viktiga kriterier. Lycka till!

30 Apr 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.