När du behöver säker och bekväm magasinering

Tänk så många saker man ska hinna tänka på när man ska flytta. De kan överskugga glädjen att få flytta in i något nytt. Är man inte den praktiska typen som har förmågan att tänka ut allt så att själva flytten går så smidigt som möjligt kommer här en praktiskt lista där vi har tänkt på det mesta som behöver lösas så att flytten blir så bra som möjligt. Om du vill kan du följa den och bocka av allt när du har gjort varje uppgift på den.

Boka flyttbil eller flyttfirma

Detta är nästan den viktigaste punkten av alla; boka flyttbilen, eller om du så vill och kan; boka en flyttfirma som hjälper dig vid själva flytten. Det är nämligen nästan alla som vill flytta samtidigt. Det har att göra med att hyror, bostadsrättsföreningar och köpeavtal alltid brukar löpa från början av månaden. Så ska du flytta från en hyreslägenhet eller bostadsrättslägenhet vill de som ska flytta in, och de som ska flytta ur lägenheten du ska flytta in i, oftast flytta. Likadant är det för alla andra som ska flytta. Därför är nästan alla flyttbilar som man bokar eller flyttfirmor upptagna antingen i början eller slutet av månaden. Så, när du vet när du kan flytta in, boka flyttbil eller firma så snart som möjligt så du vet när du kan flytta just den tidpunkt du önskar.

Fråga vänner och bekanta om bärhjälp

Om Du inte bokar in en flyttfirma, kan du be vänner, bekanta och släkten om bärhjälp, så att ni är många som bär alla saker och möbler. Då går det mycket fort att både bära ut alla saker och bär in alla attiraljer.

Skaffa packlådor

Har du inga packlådor, bör du skaffa sådana. Du kan köpa sådana på Ikea, Clas Ohlson och andra ställen. Du kan få hyra sådana av en flyttfirma om du vill. Då har de större packlådor än dem du får tag i Ikea eller Clas Ohlson och så vidare. Sedan kanske man inte vill behålla dem heller efter att man är klar. Då är det en god idé att hyra dem i stället.

Packa

Att packa kan vara riktigt roligt. Tänk bara på att det oftast tar längre tid än vad man tror, då man oftast börjar sortera det man inser att man kanske har samlat på sig men som man inte behöver. Så avsätt mer tid för packning, det tar alltid tid att packa sina saker. Om du kommer på att du inte vill ha med dig flera eller det mesta som du har, men inte vill göra dig av med sakerna finns det utmärkta magasineringar som du kan välja att flytta sakerna till. Det kan vara så att du ska renovera innan du flyttar in helt och hållet, eller är osäker på om alla sakerna får plats. Då kan du hitta en mycket bra magasinering här.

Flyttstäda

Man kan anlita en flyttfirma som även tar hand om flyttstädningen. Kontrollera bara att firman lovar nöjd-kund-garanti eller att destädar enligt gällande relger som Mäklarsamfundet har ställt på en flyttstädning. Så du slipper göra om hela städningen om den inte är nöjd som ska flytta in i din gamla lägenhet.

Flytta in

Till sist får man flytta in i den nya bostaden när alla sakerna har flyttats och burits in. Du har kommit i mål och kan börja slappna av. Nu är bara den roliga uppackningen kvar. Här kan det verkligen ta tid; alla lampor ska installeras. Du ska säga upp bredband och elektricitetsfirma och kanske abonnera på ny. Du måste få en adressändring och skriva dig på ny adress. Lycka till!

16 Aug 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.