Paketpris vid en flytt allt vanligare

Fler och fler privatpersoner väljer i dagsläget att använda sig av extern hjälp då de står inför en flytt och detta beror på att man i dagsläget har sett att priserna för att anlita en flyttfirma har sjunkit ganska rejält mot hur det var förr. Det handlar om att dels konkurrensen ökat – något som skett främst i större städer – men också att man som privatperson kan använda sig av sitt rut-avdrag då man ska flytta; man kan i och med detta dra av upp till halva arbetskostnaden på sin deklaration och därefter få tillbaka beloppet på sin skatt.

Ett generöst avdrag som gjort att väldigt många nya företag startat i flyttbranschen och att således detta urval och det billiagre priset gjort tjänsterna mer attraktiva att ta del av. Vi skrev här tjänsterna av en anledning då det numera inte enbart handlar om att få sina möbler och sitt bohag förflyttade mellan punkt A och punkt B då man anlitar en flyttfirma. Nej, numera kan man även välja olika tilläggstjänster och man kan även välja att få dessa inbakade i olika paket – något som gör det hela ännu billigare.

Ska man exempelvis flytta från Örebro till ett boende i Stockholm så kan en av dessa tillägg innebära att man kan se till att även flyttstädning blir omhändertagen av företaget i fråga. Just detta blir extra nödvändigt vid en sådan flytt – har man flyttat från Örebro till Stockholm så vill man knappast återvända för att genomföra en flyttstädning. Nej, då vill man snabbt kunna komma på plats i sitt nya hem och sin nya stad och därför är det också tacksamt att just flyttstädning är en tjänst som fler och fler flyttfirmor erbjuder sina kunder.

Flyttstädning är ett jobbigt moment

Det som många upplever som det största problemet som kommer med en flytt är just det faktum att man måste städa ur sin gamla bostad innan man kan överlämna nycklarna och då denna städning dessutom både är omfattande och har en hög kravbild över sig så är det således en populär tjänst att använda sig av då det kommer till flyttfirmor.

Att i lugn och ro – och billigt! – kunna anlita ett företag som sköter allt som rör denna flytt från Örebro till Stockholm, att slippa flyttstädning, att slippa packning, att slippa bärande av möbler och att enbart kunna fokusera på att komma på plats – det är något som fler och fler personer anser vara en absolut nödvändighet i dagsläget.

Genom att – tack vare rut-avdraget och konkurrensen mellan olika företag – kunna välja billigare tjänster och utvidgade paket gällande vad som ska genomföras i en flytt är – helt enkelt – guld värt och detta oavsett om man bor i Örebro, Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Vi får hoppas att detta håller i sig även den dagen rut-avdraget reduceras eller försvinner; en farhåga som tyvärr inom kort kan bli en realitet då skeptikernas röster hörs allt högre rörande denna frikostiga skattereduktion.

 

3 Oct 2017

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.