Proffs på flytt

I livets skeden får man väga fördelar mot nackdelar. Kanske är det inte värt ryggvärken och stressen att flytta bohaget själv? Ibland kan det vara bättre att anlita någon som hjälper till.

För att bli riktigt bra på något så måste man träna. Men om det är något man endast ska göra vid ett, eller ett fåtal tillfällen, så blir livet lättare om man ibland låter de som är proffs på något utföra sitt gebit istället för att man själv ska kämpa i motvind. Att ta hjälp när man ska flytta är ett utav de tillfällena då man kan få unna sig att göra det man måste och sedan luta sig tillbaka och låta de som är kunniga göra sitt jobb. Precis som med allt annat så blir det så mycket lättare när man har rätt verktyg och vet hur man ska jobba på rätt sätt, istället för att knäcka sina ryggar och knän genom fel arbetssätt. En flyttfirma har plattor med hjul som de kan förflytta tunga möbler med, stroppar att fästa under och tjocka bälten för att rädda ryggen så de ska orka i många år.

Lägga sin tid på rätt värden

Om man har möjlighet så kan man räkna ut hur mycket det kostar att anlita flytthjälp och sedan på vilket sätt man kan kompensera det genom att jobba över, jobba extra eller dra in pengar på något annat sätt. Tänker man även över tiden flytten tar, vad det kostar att eventuellt hyra ett släp eller lätt lastbil, gentjänster man kommer få göra till de släktingar eller vänner som hjälper till och maten man får bjuda på, värktabletter och massageolja för den onda ryggen med mera, så blir det plötsligt mindre och mindre dyrt att anlita den där flytthjälpen i alla fall.

Allt annat med

Det är så lätt att tänka att det bara är att flytta lite möbler, men en flytt är en procedur med många steg som tar lång tid såväl före, under som efter flytten. Allt som ska sägas upp och alla nya avtal som ska tecknas, all information om den gamla och nya bostaden som ska delges, alla flyttanmälningar. Kanske ny skola eller nytt dagis för barnen och kontroll över var och när bussar eller tåg går som man ska ta till jobbet. För att inte tala om flyttstädningen och sist men inte minst utförande av inredningen av den nya bostaden.

28 Feb 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.