Så bör en flyttstädning se ut!

Om du inte är van vid flyttstädning är det bra att gå igenom det olika delar som är ett måste när man ska flyttstäda. En flyttstädning är muycket viktig och man bör helst inte glömma någonting i den viktiga städningen. I princip ska man städa allt i lägenheten eller villan innan man lämnar den för sin städning. Fönster ska se så gott som nya ut. Det får inte finnas fläckar någonstans, varken på väggar, golven eller innertaken. Och så är det viktigt att inte glömma bort att städa förråd och balkonger. Därför går vi igenom här hur man helst ska städa för att bostaden ska bli godkänd, både av eventuell hyresvärd och enligt branschregler av Mäklarsamfundet.

I köket

I köket som är hemmets hjärta, är det viktigt att man får bort allt som kan vara fett. Här tänker vi framför allt på ugnen. Den går faktiskt att få ren, och man behöver inte använda starka kemikalier som inte är bra varken för människor eller för miljön. Så här gör du; stryk koncentrerad såpa i hela ugnen. Värm den till 100 grader i 15-20 minuter. Stäng sedan av värmen, låt ugnen svalna och torka sedan hela ugnen ren när den har svalnat.

Köksfläkten behöver särskild omsorg. Börja med att ta loss alla delar som finns i den. Diska alla delarna. Blanda vatten och diskmedel i en spruta och spruta inuti fläkten. Torka sedan rent. Gör rent både ovanpå fläkten och under fläkten. 

På samma sätt bör du göra rent ovanpå spisen, bakom spisen. Rengör även mikron. Spruta på med rengöringsmedel på alla köksskåp, köksluckor och inuti skåp och luckor.

I badrum

I badrummen är det toalettstolarna  som är viktigast. De måste rengöras in i minsta detalj. Inga fläckar eller ränder får finnas kvar i toalettstolarna. Kom ihåg att rengöra under toastolen och randen längs toastolen är väldigt viktig. Om toastolen inte har någon del som går ner i golvet, du är det viktigt att rengöra den del som är under stolen, som går ini väggen.

Sedan är det handfat som ska rengöras. Tänk även här på att rengöra under handfatet. Spraya på fönsterputs på spegeln och torka rent med fönsterraka. Rengör sedan inredninge, alla förvaringsmöbler, skåp och vitvaror. När det kommer till vitvaror är det bra att dra fram dem och rengöra bakom.

I alla rum

I samtliga rum, såväl kök, badrum, vardagsrum, sovrum och entréer ska alla element rengöras. Man måste haka av dem och rengöra bakom element. Alla fönster ska rengöras, genom att du sprutar på emd fönsterputs på fönster och sedan torkar rent med en mjuk svamp. Torka sedan av fönster med en fönsterraka. Efter det bör fönsterbrädor göras rena, liksom fönsterkarma på både in- och utsidan.

Alla golv ska rengöras, alla uttag, golvlister, dörrlister och strömbrytare. Alla innertak ska rengöras, antingen att man dammsuger dem och sedan torkar rent med en fuktig trasa.

Trädgård, förråd, balkong

I trädgården är det viktigt att inte glömma kvar något, inte något annat än det ni eventuellt har kommit överens om att ska finnas kvar (en bänk eller belysning). Förrådet ska dammsugas och har man hyllor i det, ska de torkas rena. Samma sak är det med balkongen. Där ska alla balkongräcken torkas rena, liksom balkongskydd. Glöm inte kvar något på balkongen om det inte är så att ni har kommit överens om det.

Om du känner att det här är för mycket att göra på egen hand, varför inte anlita en städfirma som kan göra detta under mycket kortare tid men med ett resultat som skulle göra vem som helst grön av avund. De arbetar i Nacka och erbjuder därför flyttstädning i Nacka.

17 Nov 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.