Så hittar du rätt flyttfirma för flytten

Ska du till att flytta? Då är det en hel del att tänka på innan allt är klart och du kan packa upp dina saker och sätta dig till rätta hemma i soffan. Resan dit går via packning, förflytt av allehanda attiraljer och möbler. Det är ytterst få människor som har möjlighet eller lust att sälja allt till någon som köper hela bohag, och sedan köpa helt nya saker och möbler när man väl är på plats. Det händer då och då att människor gör så. Det är verkligen ett sätt att se till att förnya hela sitt hem om man nu har möjlighet att göra så. Kanske det sker om man flyttar från ett hus med en viss stil och flyttar in i ett annat som går i en helt annan stil?

Har du mågna tunga möbler?

Många har stora möbler som kräver sin personal för att flytta på dem. Vissa har kassaskåp som är tillverkade just i tunga material för att försvåra för tjuvarna att bära iväg på värdesakerna. Andra har pianon, eller tunga, antika möbler, sängar i tunga material eller vitvaror som de vill ta med sig i flytten. Då är det viktigt att tänka efter före en sådan flytt. Har du en bil som kan ta med sig så tunga föremål? Kan du hantera en lift eller kran?

Kontrollera flyttfirman innan du anlitar dem

Ska du flytta allt eller ska du anlita något företag som gör det åt dig? Anlitar du en flyttfirma, är det några saker du behöver tänka igenom innan du anlitar flyttfirma. 

1. Har de F-skatt?

2. Vad tar de för priser?

3. Är företaget solitt, rent ekonomiskt?

4. Hur stort är bohaget som de ska flytta? De räknar i kvadratmeter, och det bör du också göra.

5. Skriv avtal innan de sätter igång. Ni måste kommer överens om pris, datum och villkor för själva flytten.

6. Har de försäkring när de flyttar? Ersätter de dig för saker som eventuellt går sönder?

Så kan du förbereda dig inför flytten

Gå igenom vad de ska flytta. Då vet du hur du ska instruera dem och har förberett dig innan det är dags för dem att flytta sakerna. Ha ett par extra nycklar så att de som flyttar åt dig kommer in utan att du är där. Det är itne säkert att ni kommer dit samtidigt. Du kan förbereda dig genom att se till så att det finns plats för flyttbilen. Kommer den nära dörren? Stressa inte! Det är ofta då som man gör illa sig eller gör fel och misstag.

Kontrollera flyttfirman innan du bestämmer dig för att anlita dem; far firman du funderar på F-skatt sedel? Har de en stadig ekonomi, eller är de konkursmässiga? Du vill nog inte att de plötsligt finns kvar i morgon när du anlitar dem. Då får du göra om hela processen med att hitta  en flyttifrma.

23 Apr 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.