Så orkar du med flytten

Att köpa sitt drömboende är fantastiskt! Men att flytta är inte alltid bara en dans på rosor. Det är packning, bärande, körande, städande och mer som ska kommas ihåg och göras.

Börja packa i tid

Det bästa du kan göra är att börja packa ner i kartonger och väskor i god tid. Det kan tyckas onödigt att börja packa redan månader innan flytten ska genomföras, men tänk så mycket saker du har hemma som är säsongsbaserade. Om flytten går under höst/vintertid så är det absolut inga problem att packa ner allting som har med sommaren att göra. Det innebära att sommarkläder, skor, utemöbler och annat kan börja plockas ner eller isär. Det gör att du är väl förberedd när du väl ska börja packa ner det som används just nu. När du packar - kom ihåg att rensa samtidigt! Det kan tyckas jobbigt och tidskrävande, men just därför ska du börja i god tid så du hinner rensa lite också. Ta inte med massa onödigt skräp eller liknande till den nya bostaden. Ni kommer ha tid att köpa nytt en vacker dag.

Ta hjälp av flyttfirma

För dig som flyttar i en storstad så kan bostad A och B ligga långt ifrån varandra. Då räcker det inte med en personbil med släp för att flytten ska gå smidigt. Allra helst vill ni ha en flyttfirma med en stor lastbil så det inte behövs så många vändor fram och tillbaka mellan boendena. Om ni anlitar en flyttfirma så kan de gå in i den gamla bostaden, bära ner sakerna åt er och transportera till det nya boendet - där ni väntar och börjar ställa iordning. De sköter alltså körvändorna fram och tillbaka, hämtar era kartonger och möbler som står i den gamla bostaden och bär sedan in det i er nya bostad. Det är extremt smidigt och gör att ni som flyttar får mer tid till att fokusera på att packa upp och göra iordning i er nya bostad. Om du behöver en bra flyttfirma kan du läsa mer här.

Städningen

Det är inte många som tycker det är kul att städa, det är oftast slutresultatet som gör att det känns bra i kroppen. Men vid flytt är det extremt viktigt att flyttstädningen blir bra genomförd. Antingen så sköter du flyttstädningen själv, men räkna med många timmars arbete. För den som löpande städar hemma så blir flyttstädningen enklare. Det enklaste är att anlita en städfirma som sköter er flyttstädning åt er. De vet precis vilka gömmor och skrymslen som lätt blir bortglömda eller är svåra att få rent. Många städföretag lämnar dessutom en nöjd kund-garanti, så om inte städningen är  tillfredsställande så kommer de tillbaka och åtgärdar problemet.

19 Jul 2017

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.