Så får ni guldkant på pensionen via mäklare i Upplands Väsby

Att sälja ett stort hus och köpa mindre bostad genom en mäklare i Upplands Väsby kan göra att ni får loss extrapengar som blir en guldkant på pensionen.

För några år sedan var ni en stor familj, men nu har barnen flyttat ut och villan ekar tom. Det kan i alla fall kännas som att den gör det, när hushållet plötsligt består av endast två personer. Ni skulle absolut kunna bo kvar. Men att downsiza har också sina fördelar.

Till exempel är en mindre bostad ofta billigare än en stor. Det gör att ni lätt skulle kunna skaka fram lite levnadsglada extrapengar, genom att sälja er stora bostad och köpa en mindre. Skillnaden i pris kan ge er en välförtjänt guldkant på pensionen.

Mäklare vet allt om prisutvecklingen i Upplands Väsby

Kontakta gärna en mäklare i Upplands Väsby för att värdera er nuvarande villa, och jämföra prisläget med mindre bostäder i området. Om det var många år sedan ni köpte huset har det sannolikt stigit en del i värde. Kanske har ni till och med gjort en hejdundrandes bra affär? Många som köpte villa i en förort till Stockholm på 80- och 90-talen gjorde ju det, med facit i hand.

Bostadsmarknaden i Stockholmsområdet har verkligen haft en otrolig utveckling vad gäller pris och värde under de senaste decennierna. Många områden har gått från att vara riktigt billiga områden till mycket dyra. Särskilt i en kommun som Upplands Väsby. Detta och mycket mer kan er mäklare berätta mer om. Vad ni gör med all eventuell vinst från försäljningen, det är helt upp till er.

26 Mar 2023

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.