Ska du flytta till Linköping?

Linköping är en stor stad som kan vara svår att hitta i. Att boka en lokal flyttfirma när du flyttar dit underlättar en hel del.

Varje år flyttar tusentals studenter till Linköping. Ofta kör de flyttlasset själva, något som brukar resultera i ett smärre trafikkaos vissa helger runt terminsstarterna på sensommaren och i mitten av januari. Linköping är som många andra lite större småstäder i Sverige, det är lite otydligt skyltat och det finns många enkelriktade gator som man måste försöka manövrera sig runt med flyttlastbilen.

För den som är ovan att köra bil här, och kanske också är lite stressad på grund av flyttstöket, kan det bli riktigt knivigt att hitta en bilväg till sin nya studentlya, trots att man kanske kommit dit flera gånger tidigare till fots eller med kollektivtrafik.

Tomma flyttkartonger på gräsmatta

Linköping är ett föredöme miljömässigt

Linköping är en förebild på många sätt, inte minst miljömässigt. Stadens kollektivtrafik är väl utbyggd och fungerar mycket bra. Man har infört många miljövänliga reformer som biogasbussar och bilpooler och ligger generellt i framkant vad gäller miljösmart trafik. Många Linköpingsbor väljer också att ta cykeln när de ska ta sig någonstans, eftersom stadskärnan anpassats mycket väl till cykeltrafik.

Men det innebär också att den vanliga fordonstrafiken fått göra vissa eftergifter. Många gator är vigda för enbart kollektivtrafik och man uppmuntrar inte privatbilister att åka runt i stadskärnan i för stor utsträckning. För en intet ont anande student som kommer körandes från en annan stad kan det bli en förvirrande upplevelse.

Lokal flyttfirma i Linköping med koll på läget

Den bästa lösningen om man ska flytta till Linköping och bor inom en radie på ungefär 30-40 mil, är faktiskt att boka en lokal flyttfirma, som kan hämta bohaget där man bor och sedan köra det till Linköping på ett säkert och smidigt sätt. Framkörningsavgiften blir givetvis något högre, men samtidigt går flytten så mycket snabbare och smidigare att det i slutändan blir värt det.

De tär lätt att hitta bra och billiga flyttfirmor i Linköping. I och med studentlivet sker väldigt många flyttar varje år, vilket har skapat ett brett utbud, och dessutom en hälsosam konkurrens som håller priserna nere. Att få sina grejer körda från hemstaden till Linköping och uppburna i studentbostaden kostar sällan mer än 3-4 000 efter RUT-avdraget.

Ett modernt sätt att flytta

Med bohaget på flyttlasset kan den blivande studenten, i stället för att irra runt med ett flyttlass och släppa ut avgaser i Linköpings prisbelönta stadskärna, ta sig till sin nya hemstad - och sin nya studentlya - på det moderna sättet, med tåg och med kollektivtrafik. En helt klart trevligare och miljövänligare sätt att möta framtiden!

Läs mer på https://www.flyttfirmalinköping.se/

10 Jan 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.