Skaffa dig en riktig mäklare

Ska du flytta? Är det dags för en större, mindre, nyare eller äldre bostad? Då kan det vara dags att sälja sin bostad, och antagligen köpa en. Det kan verka lyckat att göra det på egen hand, och slippa betala en extra summa för att någon ska agera mellan hand mellan dig och köparen, eller säljaren. Men det kan vara bra med en person som är kunnig om vilka hus som finns till salu just i det område som du önskar flytta in till. Eller som kan erbjuda fler köpare, eller bostäder till salu ifall den där bostadsaffären inte blir av. Dessutom har du någon som kan den juridiska biten när det kommer till ånger, olika viljor eller åsikter som köpet, eller försäljningen.

Svårt hitta bostad i Uppsala – bäst att köpa

Eftersom det kan vara svårt att hitta en bostad i Uppsala är det bättre att köpa en bostad. Då är man säker på att man inte står utan bostad. Svårigheterna att hitta en bostad i Uppsala handlar om efterfrågan och tillgång. Det är en större efterfrågan på bostäderna än den tillgång som finns. Uppsala är liksom Lund en utpräglad studentstad. Många söker sig till Uppsala, och många av dem väljer att stanna kvar. Inte så konstigt då Uppsala är en mycket vacker och trevlig stad. Här finns både den akademiska världen, och den industriella, som skapar arbeten. Det är relativt nära till Stockholm, många pendlar till och från huvudstaden, men väljer att bo i Uppsala med något lugnare tempo.

Hitta din bostad med hjälp av mäklare

Vill du hitta den där drömbostaden i Uppsala är det mycket värt att ta kontakt med en mäklare i Uppsala som kan hjälpa dig att få tag i rätt bostad från början, i stället för att först flytta in till en bostad och sedan byta. Det är jobbigt att flytta. Då kan det vara skönt att hitta rätt ända från början. Har du dessutom en bostad som du behöver få såld, kan samma mäklare hjälpa dig igenom den försäljningen. Då kan mäklaren lära känna dig och vad du önskar dig av en bostad. Det kan underlätta när den mäklaren ska hitta din drömbostad. Här listar vi några bra saker att tänka på när du ska hitta din drömbostad:

1. Närheten till kommunikationer

Finns det buss nära din bostad? Om du ska pendla, kanske du vill bo nära tågstationen i Uppsala? Ska du pendla med bilen, kanske det är bra att bo nära en motorväg.

2. Nära till dagis, skola, jobb

Är det nära till barnens skola, dagis eller ditt eget jobb? Särskilt för barnen som ska gå till och från skolan är det bra om de ligger nära hemmet. Ska du till och från jobbet, kan det vara bra om det är ganska nära din arbetsplats. Tänk bara på att den kan variera, du vet ju inte säkert att du alltid vill jobba där.

3. Storleken

Hur stort, eller litet vill du bo? Ska det vara ett plan, eller två, eller tre? Ska det vara trädgård, eller en bostadsrätt?

4. Ny- eller i äldre skick

Ska bostaden vara nybyggd? Eller kan du tänka dig en bostad av äldre datum? Fördelen med en nybyggd bostad är den att du som husägare inte behöver oroa dig på flera år innan du behöver arbeta på underhållet av ditt hus.

19 Jul 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.