Ta hjälp av en flyttfirma och slipp stressen

Att flytta är oftast roligt. Men själva processen med allt vad det innebär kan vara en utmaning. Vissa väljer därför att anlita en flyttfirma och tar hjälp med både packning och transport.

En flytt är ofta stressig speciellt om man väljer att sköta både packning, flytt och flyttstädning själv. Dessutom ska allt annat flyta på som vanligt med jobb och familj. Är det en mindre bostad med en eller två personer kan man ofta klara flytten själv, med några vänners hjälp. Men man bör ändå fråga sig om man har tid och kraft att ordna med flyttlådor, packa, fixa transport och be vänner om hjälp en viss dag. Sedan ska alla märkta lådor helst även komma på plats i rätt rum. När det gäller en större bostad med fler, tyngre och kanske även ömtåliga föremål finns det stora fördelar med att anlita en flyttfirma.

Så ska man packa ömtåliga saker

En professionell flyttfirma kan dessutom hjälpa till med att packa och vet hur man bäst slår in och placerar ömtåliga föremål i flyttlådor så att de kommer fram hela. Tallrikar ska exempelvis slås in i bubbelplast eller silkespapper och ställas på högkant i kartongerna. Vinglas ska slås in i silkespapper och först packas ner i lite mindre lådor som sedan placeras i en flyttkartong. Böcker packas i särskilda boklådor och tavlor och möbler slås in ordentligt för att inte skadas under transport. Vill man ändå sköta packningen själv brukar man kunna låna begagnade flyttkartonger av flyttfirman som även säljer förpackningsmaterial och nya flyttkartonger. Då slipper man själv åka runt och leta kartonger och sparar på så vis viktig tid som man kan använda till annat.

RUT-avdraget gäller för flyttjänster

Det finns gott om flyttfirmor att välja mellan och konkurrensen är stor. Detta gör att det är hyfsat enkelt att hitta flytthjälp till bra pris. Men alla flyttfirmor är inte lika bra och det finns även en hel del oseriösa företag. Fråga vänner och arbetskollegor om de har en flyttfirma att rekommendera eller leta på internet. Vänd er därför till ett par olika firmor innan ni bestämmer er och be om en offert. Man har rätt att nyttja RUT-avdraget på flyttjänster och det drar ner kostnaden ytterligare. Kolla även upp hur länge företagen har varit verksamma då någon som varit med länge ofta är både bra och seriös. Va sedan ute i god tid då de bra flyttfirmorna snabbt blir uppbokade.

25 Aug 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.