Ta hjälp med delar av flytten

Ska du flytta så kommer du att behöva en del hjälp. Det är vid flyttar som det visar sig vilka ens riktiga vänner är; hur många är beredda att avsätta en lördag för att hjälpa dig att bära alla dina saker? Den sortens hjälp är nödvändigt, men det är inte den hjälpen vi ska tala om här. Det handlar istället om att ta hjälp i ett mer professionellt snitt - något som idag är billigare än vad det tidigare varit.

Vad är då jobbigast med en flytt; är det packningen, är det att bära eller är det att köra bilen? Många skulle säga att dessa tre saker förvisso är jobbiga - att köra bil i Stockholm är inte det enklaste; ska du flytta från Sollentuna till Södermalm så krävs en väl planerad rutt och körning.

Men, ingen av dessa är dock omöjliga att hantera. Det är däremot en flyttstädning. Naturligtvis är den omöjlig att göra, det vi menar är att en flyttstädning verkar vara väldigt svår med tanke på det fusk som förekommer med sådana.

Flyttstädningen är värst - ta hjälp

En flyttstädning är ingen vanlig städning. Flyttar du från Sollentuna så ska du också åka tillbaka då lägenheten är tom och sätta igång med en flyttstädning av precis allt. Lådor, kyl- och frys, spis och ugn, alla golv, lister, avlopp, garderober, fönster och så vidare - allt.

Adderar man till detta att du just flyttat också så blir det än mer påtagligt varför det är jobbigt och det kan till viss del också förklara varför fusk förekommer i en så pass frapperande hög utsträckning. Men det ursäktar det inte. Vår poäng är att man kan ta hjälp med sin flyttstädning och anlita en städfirma på ett tidigt stadie.

Använd rut-avdraget för flyttstädning

Det går att använda rut-avdraget för en flyttstädning då en sådan räknas som en hushållsnära tjänst. Det innebär att du kan dra av halva kostnaden för det arbete din städfirma lägger ner. Inklusive moms och med rut-avdraget kan man räkna - mellan tummen och pekfingret - att en flyttstädning en lägenhet på 70 kvm i Sollentuna kanske kostar 2000 kronor.

Här kan du även sondera terrängen och få ett bättre pris. På samma sätt som du gör i andra lägen så kommer du att få en bättre bild av priset genom att jämföra priser hos så många aktörer som möjligt - i det här fallet alltså städfirmor i- och kring Stockholm. Glöm dock inte bort att kvalitet är det viktigaste - kolla upp företaget innan och ring gärna några referenser för att säkerställa att din flyttstädning utförs på ett sådant sätt att de nya ägarna ger tummen upp. Här kan du läsa mer om hur du kan anlita flyttstädning i Sollentuna: flyttstädningsollentuna.nu.

4 Nov 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.