Ta till homestyling för att få bättre pris på bostaden!

Det går ofta fram och tillbaka på bostadsmarknaden. Än sägs det att det är köparnas marknad, än att det är säljarnas marknad. Det enda man kan konstatera, trots att marknaden går lite fram och tillbaka, är att på långa sikt, sett över flera årtionden, är den att fastigheternas priser går stadigt uppåt. Har du pengar över bör du investera dem i fastigheter. Först då kan du vara säker på att få avkastning för dina pengar – det och aktieinvesteringar. Aktier och fastigheter är enda sättet att få sina pengar att växa. Men detta gäller för många år framåt, inte om du behöver pengarna om 10-20 år.

Är det så att du ska flytta just nu och vill sälja din egen lägenhet, eller villa och vill ha ett bra pris – bästa tänkbara pris – då finns det några åtgärder som du kan ta till för att få ett så bra pris som möjligt. 

Kontakta mäklare

Det lönar sig att ta kontakt med en mäklare när man vill sälja lägenheten. Många tänker att man inte vill anlita en mäklare som tar en tiondedel av priset. Vissa har fast pris för sin mäklartjänst. Men en mäklare har ofta ett stort kontaktnät som de kan dra nytta av och som är villiga att betala det som krävs för att få en bostad, kanske just i ditt område. De har den erfarenhet som krävs för att få en snål köpare på kroken och öppna plånboken. Framför allt har de ofta attraktiva köpsajter som de annonserar ut din bostad och når så många fler spekulanter som en själv inte når.

Home-styling

En home-styling låter som något onödigt och som bara slösaktiga människor tar till för att sälja den egna bostaden. Men sanningen är den att en home-styling gör ännu fler intresserade av just din bostad. En home-styling är just för att de som tittar på bostaden ska känna att de vill ha just din bostad. Har man haft en egen stil som man har präglat bostaden med, kan det avskräcka många potentiella köpare. Det gör att de får svårt att placera sig själva i bostaden. Det som en home-styling gör är att många fler vill köpa just sin bostad.

Visningar av bostaden

Detta är själva syftet, både med att anlita en mäklare och göra en home-styling, att få så många som möjligt att dyka upp på en visning. Ju fler som blir intresserade av bostaden, desto bättre blir slutpriset på den. Du vet; efterfrågan och tillgång. Ju fler som efterfrågar just din bostad, desto bättre blir priset för dig. Och då visar det sig att det har lönat sig både att anlita en mäklare och anlita en inredare som har home-stylat ditt hem.

26 Sep 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.