Tips och råd att tänka på vid en flytt

Hur går det till när man ska flytta och vad ska man tänka på? Vilka detaljer är det som många glömmer vid en flytt? Kan man få hjälp vid flytten och i så fall vad är det som man kan få hjälp med?

En flytt är ofta bland det största som man kan göra och ibland kan det dessutom vara förknippat med en hel del känslor. Man kanske bott i bostaden länge eller man kanske måste flytta fast att man själv egentligen inte vill, som exempelvis vid en separation. Men även om flytten är frivillig och glädjefylld så är det ändå en hel del saker att tänka på. Det kan vara stressande att få allt att stämma i tid med flyttdatumet. Därför är det starkaste och bästa tipset vid en flytt att sätta sig ner i god tid och skriva ner vad som ska göras gällande flytten. Vem som ska göra vad och när ska det vara klart? Sätt sedan den listan på kylskåpet och lägg in viktiga datum i kalendern på mobilen, med larm för påminnelse. På det sättet kan man sedan rensa tankarna, vilket kommer hjälpa dig att ta tag i det som ska göras och fokusera på det när det är dags för det istället.

Vad en flytt innebär

När man flyttar från en bostad så är grundtanken att man ska ta bort allt som tillhör en själv från den bostaden. Det innebär både saker och skräp, men även återställande av vissa saker som hål i väggar efter tavlor i hyresbostäder exempelvis. Det gäller alla ytor, även förråd och trädgård, om det finns. Dessutom ska man flytta med sig all post, olika abonnemang, elavtal med mera, så att den nya hyresgästen slipper få besvär med sin egen inflytt.

Hjälp om man vill

Det vanligaste som man glömmer bort vid en flytt är flyttstädningen, eller åtminstone hur lång tid den tar och hur omfattande den är. Många väljer därför idag att ta hjälp med flyttstädningen, och kanske även med frakten av tunga möbler eller kanske hela bohaget. I stort sett kan man säga att man kan få hjälp med alla delar av en flytt och det beror endast på hur man önskar att lägga upp det och hur mycket man är redo att betala andra för att slippa göra det själv. Kanske tar man hjälp av vänner och släkt så långt det går först.

22 Jun 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.