Tyngre flyttar i kräver en flyttfirma

Först och främst här: att flytta är något som alltid kräver ett visst mått av fysiska förutsättningar. Det är alltid jobbigt att bära möbler och bohag och även om man är flera stycken så kommer man dagen efter att känna ett sug i ben och armar efter att ha genomfört en flytt – särskilt om flytten i fråga ägt rum mellan två bostäder där man tvingas gå upp och ner i trappor.

Saknar man de fysiska förutsättningarna, eller av en eller annan anledning har svårt att engagera tillräckligt mycket släkt och vänner så bör man direkt försöka kontakta professionell hjälp vid sin flytt. Det kostar nämligen inte alls så mycket att anlita en flyttfirma och det finns alltid ett värde i att direkt kunna fokusera på det viktiga med en flytt – att komma på plats och installera sig på riktigt i det nya boendet.

Det som dock kan komma att kräva en flyttfirma – oavsett hur god fysik man har – är hur tunga saker man äger som i kombination med bostädernas utformning kan göra det omöjligt att flytta utan professionell hjälp. Skulle du som exempel på detta vara intresserad av piano och bo högt upp i en fastighet  så kommer du – helt enkelt – inte att kunna flytta denna pjäs på traditionellt vis utan här kommer det att krävas andra metoder och maskiner för att få ditt piano flyttat till den nya bostaden. Maskiner i form av exempelvis en skylift och där den flyttfirma du anlitar flyttar ditt piano på utsidan av huset.

Det här är naturligtvis en tjänst som kostar lite mer pengar än då man anlitar en flyttfirma för att bära vanligt bohag och normaltunga möbler – men å andra sidan så betalar man också för en tjänst som är absolut nödvändig och som kräver denna specialkompetens. 

Kontakta en flyttfirma i god tid

Dessutom – och detta är viktigt att veta vid dessa tyngre flyttar – så är det inte något som alla flyttföretag klarar av; att flytta ett piano (eller exempelvis ett kassaskåp) kräver god planering, det kräver vana och det kräver att den flyttfirma man anlitar har exempelvis den skylift vi nämnde ovan.

Rådet i detta fall är att man redan på ett tidigt stadium sonderar terrängen i den stad man bor i och att man verkligen ser till att det finns en flyttfirma som kan hjälpa till.

Att vara ute i sista sekund kan vara ytterst kostsamt och detta sett både till summan man får betala till flyttfirman och sett till den ersättning man förmodligen får betala till de nya ägarna av bostaden då man inte lyckats vara ute ur lägenheten på den överenskomna tiden.

13 May 2017

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.