Undvik problem vid flytten

Är det dags att flytta snart? Då är det viktigt att göra ett grundligt jobb med att kolla upp firman innan man bokar den för att undvika problem vid flytten. Det finns nämligen gott om oseriösa aktörer ute på marknaden, speciellt i storstäder. Det är lätt hänt att det blir missförstånd mellan kunden och flyttfirman och då kan det handla om alltifrån hur lång tid flytten ska ta till vad flyttfirman ska göra, extra avgifter eller slutpris.

När man väljer ett flyttföretaget är det smart att kolla upp olika firmor och inte ta första bästa. Ta gärna några offerter från olika flyttfirmor och jämför dessa för att sedan ta ett beslut. När man sedan valt den flyttfirman man känner sig trygg med är det viktigt att skaffa ett skriftligt avtal med flyttfirman, då finns det nämligen bevis för vad man har kommit överens om. Inte minst när det handlar om priset för flytten, där kan kostnaderna dra iväg om man har löpande räkning. Så det allra bästa är att ha ett fast pris för hela flytten, alternativt en löpande räkning med ett tak. Är räkningen löpande vet man aldrig vad kostnaden kommer hamna på.

När priset förhandlas ska man tala om vilka föremål som ska flyttas, till exempel om man har tunga möbler såsom ett piano, stora möbler, andra tunga saker eller antika föremål. Detta tar flyttfirmor ofta extra betalt för som kan vara värt att tänka på. Detaljer som man också bör ha i åtanke är vem som ska demonterar, packar, packar upp m.m.

Ska man packa kartongerna själv är det viktigt att man har de organiserade och skriftligt skriver på sidorna vad kartongerna innehåller för att underlätta processen vid uppackningen.

Skulle det råka bli något fel och saker går sönder så måste man dokumentera det. Om det skulle handla om ett skadat föremål av större värde kan en värderare bedöma kostnaden för skadan. Hamnar man i det läget att firman säger att skadan inte hände under flytten kan det till stor fördel vara att ta fotografier på föremålen innan flytten för att ha det som bevis och visa i vilket skick föremålet var innan flytten. Blir möblerna skadade i samband med flytten ska man reklamera skadan direkt till flyttfirman. Det kan även vara bra att ta referenser från andra som anlitat firman för att kontrollera om de har haft anmälningar eller liknande. Det är således a och o att kontrollera flyttfirman noga innan man bokar!

8 Jul 2017

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.