Vad du behöver komma ihåg vid flyttstädningen

Checklistor är ett käckt sätt att komma ihåg saker. När det är dags att byta bostad finns det gott om måsten. Att skriva lista är ett bra sätt att minnas. Sedan kan du bara pricka av allt fixat!

Att flytta är stort. Byta bostad och omgivning och starta något nytt. Funderingar, drömmar och förhoppningar om en annan och bättre tillvaro blandas med stök och en del stress. En flytt är en händelse som kan vara viktig i en människas liv och som tar tid och resurser, inte minst i huvudet på den som flyttar. Första flytten, den från föräldrahemmet till eget boende är enormt speciell.

De flesta har sedan länge planerat sin flytt och antagligen inrett det nya boendet minst tio gånger. I tanken. Är nya bostaden större kan man behöva fylla på med fler möbler. Gardiner passar inte alltid i andra fönster. Nytänk kan behövas när det gäller placering av möbler och övrig inredning. Nya lampor kanske?

Det obligatoriska och praktiska

Sedan har vi detta med formalian. Folkbokföring, elabonnemang och flytt av den ena eller andra tjänsten. Människor på väg kan få en känsla av att leva i en rätt stressig dröm och somnar gott och utmattat på kvällarna.

När det gäller städning är det en alldeles speciell städning. Här talar man inte längre veckostädning eller vårstädning utan nu är det Alla Städningars Urmoder som gäller. När du lämnar ditt gamla boende och en ny person ska flytta in ska det knappt ens finnas DNA kvar efter dig och ditt. Du räknar antagligen med detta för egen del i din nya bostad. Hur fixar du det?

Vad ingår i en flyttstädning?

När din gamla bostad tömts ska fönstren tvättas. Alla ytor ska torkas, golv dammsugas och torkas. Hela köket måste rengöras. Från skåphyllor till spisfläkt och ugn. Alla garderober ska torkas ur och inget damm ska finnas kvar.

Badrummet är också det en historia för sig. Golvbrunnar behöver städas ur och allt porslin och kakel måste skuras. Om du har badkar ska du även städa under det - där brukar finnas gott om onämnbara ting.

Glöm inte heller att all denna städning ska ske på tid. De nya ägarna eller hyresgästerna väntar ivrigt på att få flytta in i en skinande ren bostad. Du har knappast all tid i världen på dig. Missar i städningen kan medföra kostnader. Eller så kontaktar du en firma för flyttstäd i Göteborg. Allt klart.

28 Oct 2020

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.