Välj rätt flyttfirma i Stockholm

I och med att Stockholm har en väldigt rörlig bostadsmarknad där många flyttar sker så är där – till skillnad mot i andra städer – inte om- utan vilken flyttfirma man väljer. Priserna för en flyttfirma i Stockholm är nämligen tack vare dessa frekventa flyttar betydligt lägre och det kommer sig av att det uppstått en stor konkurrenssituation. Det vill säga – det finns helt enkelt en väldigt stor och lukrativ marknad för en flyttfirma och av den anledningen så finns de också väldigt många som vill ta en del av kakan och – som inom alla branscher där en konkurrens finns – så är det första som sker att en sänkning av priserna sker.

Vi nämnde ovan att många personer i Stockholm ser en flyttfirma som det självklara valet – men vi nämnde också ordet – om- och detta gjorde vi av en anledning. Det finns nämligen en väldigt varierande kvalitet mellan alla verksamma flyttföretag och det är i och med detta väldigt viktigt att man gör rätt val.

Det finns nämligen stora risker i att bara välja en flyttfirma på måfå – något som många personer i Stockholm bittert fått erfara. Den bittra eftersmaken som kan komma efter ett sådant felval kan vara att saker går sönder, att föremål försvinner, att flytten inte sker på utsatt tid (med krav på ersättning från de nya ägarna till bostaden som ett brev på posten)  och att man – helt enkelt – inte får den service man betalat för.

Tips för att hitta en bra flyttfirma i Stockholm

Av den anledningen så tänkte vi rada upp några tips kring hur man ska tänka då man väljer flyttfirma i Stockholm och hur man ska agera för att separera agnarna från vetet. Vi säger naturligtvis inte att våra tips på något sätt är helt vattentäta, även den bästa flyttfirma som finns i Stockholm kan ha en sämre dag – men de tips vi listar nedan kommer definitivt att ge dig bättre förutsättningar att välja rätt och minimera riskerna för att välja en flyttfirma av väldigt dålig kvalitet.

  • Garanti och försäkring. Att även en bra flyttfirma kan ha en dålig dag, nämnde vi ovan. Skillnaden mellan en sådan och en sämre är att denna erbjuder garanti och är försäkrade. Går något sönder så är du som kund trygg med att du blir ersatt.
  • Ta dig tiden – det handlar inte om någon lång sådan – att be om nummer till personer som anlitat denna flyttfirma tidigare och se till att ringa dessa också. I en så konkurrensutsatt bransch som denna så är tummen upp från en tidigare kund guld värd och något som en flyttfirma aktivt försöker skaffa sig. Finns det inga referenser så är detta förmodligen en fingervisning om vilken kvalitet flyttfirman i fråga håller. Sök vidare!
  • Eventuella extratjänster. Kom ihåg att du som kund har ett stort urval och att du således sitter med trumf på hand. Det innebär att du kan förhandla lite gällande priset, men framförallt gällande extratjänster. Du kanske kan få till stånd flyttstädning till ett billigt pris eller hjälp med packning inkluderat i det ordinarie priset. Våga ställa krav.
17 May 2017

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.