Var lat när du flyttar

Ska du flytta? Om det är så att du har flyttat några gånger, då vet du att det är en hel del som måste ordnas innan du och alla saker och möbler har kommit på plats. Man ska packa, slänga sopor, skänka bort möbler, sälja sådant man inte vill ha med, kånka och bära på saker och sedan packa upp allt och möblera i den nya bostaden. Som om det inte var nog ska man sedan  dessutom städa den gamla bostaden. Blev du trött av att bara tänka på det? Då kan en flyttfirma vara lösningen.

Flyttfirma som är flexibel

Vill du ha en anpassad hjälp när du ska flytta? Då kan du själv bestämma vilken del av hela flytten som du vill ha jkälp med. Antingen kanske man vill ha hjälp med själva packningen, och sedan vill man flytta sakerna själv. Eller så vill man packa själv och vill fgå hjälp med själva transporten och flytten av alla sakerna. Eller så kanske man vill endast få hjälp med flyttstädningen och göra de andra delarna själv med själva flytten. Det är möjligt att göra som man önskar i den långa process som det innebär att flytta.

Behöver du hjälp i Södertälje?

Om det är så att du behöver hjälp just i Södertälje ska du läsa mer här: https://www.flyttfirmasödertälje.nu. I Södertälje och hela Storstockholm kan man anlita den omnämnda flyttfirman. Det kan vara en bra idé att anlita en flyttfirma som känner väl till Stockholm och som kan alla adresser i storstaden utan och innan. Det är inte bra om själva flyttbilen inte hittar till den nya adressen och åker fel.

Möjligt dra av priset på Rut-avdrag

Det är skillnad mot förra året, då man då endast kunde dra av på Rut-advraget för flyttstädningen, numera kan man få göra avdrag för allt som man anlitar en flyttfirma för. Och möjligheten till avdrag har även fördubblats, från 25.000 till 75.000 kronor per år pch per person, vilket gör det möjligt för kunderna att dra av hälften av priset. Man får aldrig dra av hela priset i Rut-avdraget, men som allra, allra mest 30 procent per år i alla fall.

Checklista inför flytten

Detta bör du komma ihåg:

  1. Boka flyttfirma eller flyttbil så snart du vet vilket datum som du ska flytta
  2. Packa i god tid, börja med allt som finns undanstuvat i garderober, garage och förråd
  3. Be om hjälp har man barn kan de behöva passas
  4. Se till så att flyttfirman har nycklar till den nya bostaden
  5. Planera möblering innan flytten går så slipper du kånka på möbler
17 May 2019

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.