Varför ska man genomföra en flyttstädning?

Frågan har du säkerligens tällt dig själv om du någon gång har flyttat – gärna med en avslutande, ljudlig suck. En flyttstädning är jobbig att göra och den tar tid att genomföra. Men, den är absolut nödvändig. Som svar på frågan i rubriken så kan vi säga att en flyttstädning måste göras av den enkla anledningen att du förväntar dig det.

Vad menar vi? Jo, om du flyttar till en ny lägenhet, i säg Norrtälje, och förväntansfullt öppnar dörren så vill du – du förväntar dig – att kunna flytta in direkt; en flyttstädning ska vara utförd och den ska ha följt konstens alla regler. Skulle det inte vara så – ja, då är det troligt att du skulle ringa första bästa städfirma i Norrtälje, låta den rycka ut akut för en flyttstädning och därefter skicka deras räkning tilld en person du köpt bostaden av. Läs mer om flyttstädningar på: http://www.flyttstädningnorrtälje.biz.

Det är dit vi vill komma: du städar ut dig ur din bostad för att förenkla flytten för de som kommer efteråt och det handlar således om att man som flyttande – både in och ut – visar varandra respekt.

En flyttstädning enligt konstens alla regler

Om vi snabbt tittar på vad det är som normalt ingår i en flyttstädning så kan följande punkter ge en fingervisning om vilket stort projekt det faktiskt handlar om:

  • Alla fönster ska putsas och rengöras.
  • Köket ska städas. Alla bänkar ska vara rena, skåpen urtorkade och kyl- och frys ska vara rengjorda. Ugnen och spisen ska var riktigt ordentligt rengjorda och skinande.
  • Badrummet. Toaletten ska vara skinande ren. Handfat, dusch och badkar likaså. Kakel och klinkers ska inte ha spår av fett eller kalkavlagringar - gäller även fogarna.
  • Golven. Samtliga golv i bostaden ska dammsugas och torkas av
  • Lister och armaturer ska torkas av.
  • Alla skåp och fasta garderober ska torkas ur och av.

Ta hjälp med din flyttstädning

Det finns ett värde i att anlita en städfirma för att sköta den flyttstädning som alltså måste göras. dels så ligge värdet i att man själv slipper och att man istället kan fokusera på den nya bostaden. Bara det är värt att betala för.

Det andra värdet är ekonomisk och går att härleda till den skatterabatt som går att få vid en flyttstädning. Tjänsten inkluderas i detta avdrag och rent konkret så kan du anlita en städfirma i Norrtälje - eller var du nu än må bo i Sverige - och dra av halva kostnaden för arbete på din deklaration. Detta med ett årligt tak – per person – på 25.000 kronor.

Här ska vi även tillägga att även en flytt – med all bärhjälp och packning – även den numera inkluderas i Rut. Det kan vara en god idé att söka efter ett företag som erbjuder en kombination av både flytt och flyttstädning alltså.

12 Mar 2018

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.