Viktigt att tänka på vid en flyttstädning

Det moment om många upplever som det jobbigaste med en flytt är flyttstädningen. Detta också av förklarliga skäl; att man dels måste göra detta som absolut sist och att man i och detta är trött är två anledningar och om man dessutom adderar att jobbet med en flyttstädning dessutom måste vara både grundlig och omfattande – ja, då förstår man också varför den i många fall uteblir. Här ska man dock inte förväxla ordet förstå med att det är accepterat att strunta i att städa – det är det absolut inte. Man måste se till att städa innan man flyttar och man gör detta för att underlätta för de som ska flytta in. Av samma anledning som man själv förväntar sig att kunna installera sig direkt i ett nytt boende så gör också andra det – och där kommer alltså en flyttstädning in i bilden.

Det handlar i många fall enbart om dålig planering och att man underskattar denna del av flytten; allt annat har man bra koll på – man har packat sina saker, man har fixat med ett lämpligt fordon och man har kontaktat både vänner och bekanta som bärhjälp – men flyttstädningen är något som man rycker på axlarna åt och tycker att den kommer att sköta sig av sig själv. Det är också det tänket som gör att man inte klarar av att genomföra den.

Om vi här ska tipsa om hur man kan ändra detta och sköta sin flyttstädning lite bättre så kan vi ge två stycken råd. Nummer ett är att man planerar på ett bättre sätt och avsätter mycket tid för denna detalj.

Ska du exempelvis flytta från en bostad i Västerås så måste du först och främst vara medveten om vad som ska genomföras innan du påbörjar en flyttstädning. Detta för att du på ett bättre sätt ska kunna disponera den tid du har till förfogande. Vad är det då som ingår i denna flyttstädning i Västerås? Ja, vi kan nedan – för bättre förståelse kring omfattningen – rada upp några punkter som definitivt måste skötas vid en flyttstädning.

  • Köket måste städas grundligt. Här ingår att spis rengörs – även bakom – samt att kyl och frys städas noggrant. Utöver det ska alla ytor torkas av och skåp likaså.
  • Badrummet ska städas enligt samma devis. Viktigt är är att man inte glömmer att rengöra avloppsrör- och brunnar. Detsamma gäller då man gör rent kaklet och att man verkligen tar bort alla spår av kalk och smuts som fastnat där.
  • Golven i hela lägenheten ska dammsugas och torkas.
  • Samtliga garderober ska vara tömda och grundlig rengjorda.
  • Fönstren ska putsas och rengöras invändigt. Tänk på att det handlar om fyra ytor på varje fönster!

Där hade vi alltså de kritiska och nödvändiga moment som måste skötas vid denna flyttstädning i Västerås och som man kan se så är det många detaljer som samtliga tar lång tid att genomföra.

Vårt andra tips i hur man tar hand om sin flyttstädning då? Ja, här handlar det om att man anlitar en städfirma och betalar några extra kronor för detta. Det kan det vara värt i slutändan. En flytt handlar om en nystart och att komma på plats i en ny bostad – genom professionell hjälp med flyttstädningen så sker detta både snabbare och smidigare.

14 Mar 2017

En Guide till att flytta!

Här finner du tips på vad du skall tänka på i samband med en flytt. Särskilt användbart kan vara checklistan där du kan bocka av punkt för punkt vad som är gjort och inte gjort.